Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

29/09/2016 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGING met Keith Carnal

Keith Carnal, lid van het Duitse Affin Records van Joachim Spieth en nu vooral actief voor Arts, staat al enkele jaren aan de top in de Nederlandse technoscene. Hij maakt waanzinnige releases aan de lopende band en heeft een diepe, gelaagde maar toch stevige sound. Wij vroegen hem een selectie te maken van zijn favoriete platen, van vroeger en nu.

UMEK - CAVIST


Zijn vroegere werk is echt top. Goeie subtiele leads met veel energie. De platen doen het nog steeds goed en eigenlijk is deze ook vrij simpel opgebouwd. Simpel, doch effectief!


JOHN CARPENTER - NIGHT


Lekkere oude synth plaat. Brengt je terug naar de 80's. Al zijn werk is erg vet.


IGNACIO - VIRTON


Wat mij betreft een perfecte plaat. Het melodietje met de vrij minimale kick en percussie geeft deze plaat juist extra veel kracht. Net als veel van Steve's platen!


FRANCOIS X - ELUSIVE MORALITY


Simpelweg een hele efficiënte plaat en je kunt hem in elke set draaien. Lekkere trein-techno!


LEWIS FAUTZI - FUNKTION


Eerste plaat die ik van deze man hoorde en ik was meteen verkocht. Simpel melodietje, maar oh zo lekker.


PETER VAN HOESEN - AXIS MUNDI


Die melodie die doet wat met mij. Draai hem niet vaak, maar vaak geluisterd en is echt een topplaat.


MAX_M & WRONG ASSESMENT - 1004-A


De enige plaat waar ik bijna tranen van in mijn ogen krijg. De pads die samenkomen met die heerlijke groove en bass, is subliem. Daarnaast kwam deze plaat uit ten tijde van het overlijden van Max, wat het nog een extra lading geeft.


BEN SIMS - THE AFTERPARTY


Je kent het wel dat je altijd een deuntje hoort in een plaat, waar geen melodie of iets dergelijks inzit. Meestal hoor ik dan deze er overheen. Eigenlijk kan je deze plaat overal overheen mixen. Niks meer aan doen.


CARL CRAIG - AT LES (CHRISTIAN SMITH'S HYPNOTICA REMIX)


Draai ik ook niet vaak, maar is wel een heerlijke plaat. Opbouw is top en alles past gewoon perfect bij elkaar.


DER DRITTE RAUM - HALE BOPP


Een goed voorbeeld van hoe techno en trance elkaar goed kunnen omarmen. Zeker een trend die ik de laatste tijd zie. Deze plaat bewijst ook dat daar niks mis mee is, integendeel!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête