Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
MUTEK.ES

22/01/2017 / Sophie Daniels

MUTEK Barcelona geeft eerste namen prijs

Het Canadese festival MUTEK zet voor het achtste achteropeenvolgende jaar voet aan Europese grond voor MUTEK Barcelona. Van 9 tot 11 maart maak je er kennis met de meest experimentele en avant-garde muziek, nieuwe technologieën op vlak van muziek en tal van creatieve workshops.

Het cutting-edge festival gaat door op verschillende plekken in de stad, waaronder de Estrella Damm Factory, Nitsa Club en de pas geopende Mazda Space. De MUTEK-filosofie staat voor digitale creativiteit in muziek en audiovisuele kunst en verspreid over vier locaties in het centrum spelen vier dagen lang internationaal opkomende producers, lokaal en nationaal talent, en enkele gearriveerde artiesten.

En aan de eerste namen te zien gaan ze steevast door met die gedachtegang. Zo zien we Actress, Dasha Rush en Bjarki op de affiche verschijnen. Toch artiesten die naast de gebruikelijke harde techno ook nog een teruggrijpen naar de ambient en soundscapes.

https://www.youtube.com/watch?v=v4gSk5GibB8

Line-up


Actress
Aïsha Devi
Avalon Emerson
Bjarki
Dasha Rush
Demdike Stare
Klara Lewis
Music for Lamps
Nicolas Bernier presents Frequencies
Minuit Une presents Pyr to Pyr
Vaghe Stelle

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête