Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

24/10/2016 / Sophie Daniels

Matrixxman neemt track van Simian Mobile Disco onder handen

Laughing In The Face Of The Block is een EP die uit twee tracks bestaat én die deel uitmaakt van hun nieuwe album dat er in november komt. Matrixxman gaf zijn bijdrage door middel van een strakke, warehouse remix af te leveren.

Matrixxman behoort inmiddels tot de beste, rauwste en grilligste techno artiesten aan de overkant van het kanaal. Hij maakt zijn toekomstmuziek met eenzelfde obsessie voor het futuristische als Jeff Mills, en kan er net als zijn landgenoot geraffineerd op los beuken.

James Ford en Jas Shaw, samen Simian Mobile Disco, zijn al jaren een onafscheidelijk duo. In de vroege 2000s waren ze nog met vier en focusten ze zich vooral op prog-psychedelische muziek. Het nummer Never Be Alone werd dankzij de remix van Justice één van de grootste recente clubhits. We Are Your Friends! kan zo wat iedereen meeschreeuwen. Nu staan ze bekend als gerenommeerde elektronische pioniers, en inmiddels om hun onconventionele progressieve technosound.

In november brengen de heren hun Welcome To Sideways album uit. Een album dat vooral zal bestaan uit urenlange dj mixes, edits, loops en remixes van alle nummers, allemaal gemaakt vanuit een minimale setup met twee synthesizers, twee hardware sequencers en een mixer. Laatst werd ook nog bekend gemaakt dat Matrixxman en James Ford samen aan het album van Depeche Mode gaan werken.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête