Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
linear straight

20/12/2017 / Raisa Moureau

Linear Straight gaat internationaal met nieuwe releases

2017 was een jaar waarin modulaire meester Linear Straight de ene track na de andere in de ether gooide. En het lijkt erop dat hij gaat nog even op hetzelfde elan doorgaat. Dit keer met releases op twee internationale labels: het Italiaanse Illogic Music en het Duitse Monoton Audio. En dat internationale karakter hoor je ook terug in zijn tracks. Geen basic techno voor Linear Straight, wél straightforward en vette soundscapes - zijn handelsmerk.

Martian Moon, de EP die uitkwam op Illogic Music, springt er echt wel uit. De EP bestaat uit twee tracks: Martian Moon en Dao. Dao neemt je mee op een spacetrip met Linear Straight aan het stuur. Verwacht atmosferische, zweverige sounds onderbouwd met een stevige percussie. Dao kreeg ook een remix van Hanubis. Deze Italiaanse knaap drijft de bass in Dao naar omhoog en de atmosferische sound van de originele track wordt eerder een accessoire. Waar Dao een zweverige track is om de avond stevig mee in te vliegen, is de remix ervan een echte midnight beukplaat.

Met de track Martian Moon laat Linear Straight horen wat tunneltechno is. Geen links of rechts voor deze track gewoon rechtoe, rechtaan en rechtendoor. Italiaanse nieuwkomer Giordanø bewijst zich met de remix die hij maakte van Martian Moon - duister, gewaagd en met een buitenaardse sound. Giordanø bracht eerder al releases uit op Materia en Arts en wij geloven dat dit nog niet het laatste is wat we van dit jong talent gehoord hebben.

Proef hier van Martian Moon:Na het lezen van dit artikel goesting gekregen om Linear Straight aan het werk te zijn? Op 31 december kun je hem nog aan het werk zien tijdens AFTR17 - Eyes Wide Shut. Tickets voor dat event koop je hier.

Foto door Annika Wallis

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête