Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
vaneigenbodem

04/11/2020 / Sophie Daniels

#vaneigenbodem: al het belangrijkste nieuws uit eigen land (#1)

In #vaneigenbodem zetten we elke maand onze Belgen in de kijker. Wie bracht een nieuwe plaat uit, richtte een label of heeft gewoon iets leuks aan te kondigen? Al het nieuws, hier voor het rapen!

Nieuwe release voor Naethan
Naethan
, in een vroeger leven nog bekend als Deltano bracht op 23 oktober de Kahani EP uit. Het is reeds de vijfde release op zijn eigen Kanvas label.

Linear Straight schittert op ADE compilatie
Paul Boex, founder van het Nederlandse techno label Dynamic Reflection, bracht ter ere van ADE 2020 (dat voor de eerste keer in 24 jaar niet plaats vond) een compilatie op de markt. Belg in de goed gevulde compilatie is Linear Straight, die samen met Jeroen Search de track Chromium vertegenwoordigd. Hier te beluisteren, bandcamp exclusive.

Joyhauser op remix duty voor Editors
Wereldnieuws uit Limburg deze week want Joyhauser heeft een remix beet voor Editors. Ze kregen begin dit jaar de vraag van de band zelf om hun wereldhit Frankenstein in een nieuw jasje te steken. De track kwam vorige week uit en sindsdien draaien de streams op volle toeren.

Eerste Various Artist compilatie op EXHALE
Ook Amelie Lens heeft niet stilgezeten. Zij brengt mid november een compilatie uit op haar label met klinkende namen als AIROD, Regal, Antigone, DYEN en Hadone die onder zijn alter ego Mehen een track voorziet. De compilatie telt 15 tracks en komt uit op 13 november.

Debuurtalbum alert voor Far Out Radio Systems
Het eerste album voor Far Out Radio Systems aka Kiani & His Legion is een feit! On Boolean Plains is uit sinds 23 oktober op het Something Happing Somewhere label van Nuno Dos Santos.

Phara brengt EP uit op Soma Records
Wonderkind van de Belgische techno Phara releasete al op tal van hippe labels als Sthlm LTD, Planet Rhythm, Rapid Eye Movement en SK_eleven. Deze keer is het grote Soma Records van Slam aan de beurt. Op 9 november brengt hij er The Great Attractor EP uit inclusief een remix van Setaoc Mass.

Nieuwe EP voor Looper
Het is al eventjes geleden maar Looper (die waar Charlotte De Witte ooit nog een remix voor maakte) is terug met een nieuwe EP. Sequences telt 3 tracks. Onze favoriet? Parallel Sequence!

Jorge Mendoza trapt inner hotel records uit de grond
Jorge Mendoza start zijn eigen label inner hotel records. De jonge Limburger timmert al jaren aan zijn weg in de wereld van house, minimal, break en techno en releaset nu zijn debuutsingle op het gloednieuwe label.

Cellini verrast met exclusieve soundtrack
Cellini
had een hele theatershow met eigen muziek gepland die dit najaar zou plaatsvinden, maar de nieuwe coronamaatregelen gooiden weer roet in het eten. Wel goed nieuws is dat hij de soundtrack voor de Canvas-reeks 'De Onfatsoenlijken' heeft mogen inblikken. De reeks wordt vanaf 4 november uitgezonden. Hier hoor je alvast een voorsmaakje.

Hele dag beats op UNTZ
Studio Brussel lanceert een digitale muziekstream waar altijd de beste beats te horen zijn, genaamd UNTZ. Van Flume tot Paul Kalkbrenner, van Bicep en Kölsch tot Charlotte de Witte en Peggy Gou. Hier te beluisteren.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête