Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

23/03/2021 / Sophie Daniels

Freddy K nodigt Linear Straight en Border One uit voor KEY+ compilatie

Er staan 17 tracks op de digital only compilatie

Al sinds de jaren 90 is Freddy K betrokken in de techoscene. Hij staat vooral bekend om zijn marathon sets en is kind aan huis in Berghain. Je zou hem ook kunnen kennen als hoofd van KEY Vinyl of mede-oprichter van M_Rec samen met Max_M die in 2015 overleed. In 1993 (toen Freddy 21 was) begon hij met zijn Virus radioshow wat hem veel bekendheid opleverde bij recordlabels en promotors. De start van zijn internationale carrière die na 25 jaar nog lang niet ten einde is.

Voor zijn label KEY Vinyl staat hij vooral bekend om jong en te ontdekken talent aan te trekken. Zo stonden onder andere rising stars Troy, Eric Fetcher en David Löhlein al op zijn palmares. 

Zijn nieuwe release op het label gaat door het leven als 'KEY+' en is een digital only compilatie. Onze Belgische garde bestaande uit Linear Straight en Border One brachten elk drie nummers uit voor de 17-track tellende EP. Nog op de rol staan de Italiaanse PVS en tevens ook poulain van Freddy K, Timeline head honcho Aiken en wonderkids David Löhlein en Troy - die ook nog een solorelease uitbrachten op het label afgelopen maand.