Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

10/01/2019 / Sophie Daniels

#LIJSTJESTIJD: wie worden de supersterren in 2019?

Lijstjes zijn leuk. Zeker als het over nog te ontdekken talent gaat.


Het einde van het jaar is traditiegetrouw lijstjestijd. Wie ging er dit jaar allemaal de hoogte in? Joyhauser brak internationaal door en gaat in 2019 in volle glorie op dan élan verder. Cellini zit al op kruissnelheid na zijn fantastisch parcours deze zomer en stak in december nog een dikke vette kers op de taart met zijn nieuwe EP. Qua internationaal talent heeft het Nederlandse duo Ghost in the Machine hoge toppen geschoren, kwamen jonge vrouwelijke artiesten als Newa, Hemka en OR:LA piepen en bevestigden vaste waardes als Dax J, I Hate Models en Perc hun plek nog des te meer.

Net als vorig jaar doen we onze verwachtingen voor 2019 uit de doeken.

1/ Airod

Een van de beste tracks van 2018 werd gemaakt door de Franse producer Airod. Nadat hij eerder al materiaal uitbracht op het Franse Molekül, betekende ‘Strange Mind’ op Monnom Black de verdiende echte doorbraak. Zijn carrière gaat als een komeet en hij heeft zelfs al een eigen label, Elixyr. Verwacht hem dit jaar op veel feestjes en festivals.

2/ Minimum Syndicat

Minimum Syndicat heeft een topjaar achter de rug. Het Parijse duo doet vooral aan oldschool techno en acid house en mixt dat met een goede portie moderne techno. Hun releases op hun eigen label worden veelvuldig gespeeld. Met name hun release uit 2009, 'Acid Trojan', blijft 10 jaar na datum nog steeds een killer van een track en kreeg in 2018 dan eindelijk die erkenning.

3/ Stef Mendesidis


Stef Mendesidis woont momenteel in Moscow, maar groeide op in Griekenland. Vorig jaar verdubbelde hij zijn boekingen, had hij een release beet op Klockworks én CLERGY en stond hij in Berghain. Mendesidis heeft al een grote fanbase weten te vergaren, maar zal in 2019 waarschijnlijk nog verder doorbreken op de internationale markt.

4/ Falhaber

Vorig jaar stond zijn landgenoot Tim Tama in onze top 10, dit jaar is het aan Falhaber om de Nederlandse eer hoog te houden. Deze jonge producer houdt met zijn interessante opbouw en overweldigende breaks de donkerste dansvloeren gaande. Zijn sound is agressief en vol power. Dit jaar staat al een avond in Tresor gepland en ook Toulouse en Sofia komen aan bod. En dat is nog maar de maand januari. Onze hoop is groot.

5/ TWAN

In 2018 tipten we Cellini als hét Belgisch opkomend talent, 2019 wordt ongetwijfeld het jaar van TWAN. Hij staat vaak zij aan zij met die andere Belg [KRTM] maar doet het solo ook meer dan goed met optredens in Parijs, Belfast en Parijs. En we gaan hem dit jaar ongetwijfeld in nog meer Europese steden aan het werk zien. Verre van slecht.

6/ Inhalt der Nacht

Duitse producer die getekend heeft bij RAW Agency, hetzelfde agency waar ook 138, Ayarcana en I Hate Models op zitten. Hij werd vooral bekend als resident bij Griessmuehle, de iconische club uit Berlijn en door zijn fantastische track 'Dosis' op de compilatie van Dax J's Monnom Black label. En dat uit zich ook in bookings; januari en februari staat al bomvol.

7/ Zitto

Als resident van de coolste club ter wereld, Bassiani, weet je dat ooit het moment komt dat hij ook op internationale grond gaat doorbreken. Hij is volop bezig met zijn eigen muziek die hij, hopelijk, dit jaar op de markt gaat brengen en wordt in zijn land genoemd als hét talent to watch. Nu nog de rest overtuigen.

8/ Yamaho

Veel buitenlandse gigs heeft deze uit Ijsland afkomstige dame nog niet op haar conto staan, wel stond ze de voorbije jaren steevast op de line-up van Her Damit Festival. En dan weet je al dat het een toppertje in wording is. Misschien is 2019 nog wat de vroeg voor haar, maar wij geloven steevast in haar kunnen!

9/ Deep Dimension

Nog een Nederlandse tandem waarvoor 2019 er heel rooskleurig uit ziet. Hun track 'So 1992' heerste deze zomer op de festivalweides en hun platen worden gedraaid door de grootste artiesten van dit moment en zitten standaard in de tas bij Adam Beyer, Joseph Capriati en Dax J. Ongetwijfeld een van de snelst groeiende artiesten van dit moment.

10/ Introversion

Een nieuw storming talent uit Berlijn. Hij stond met zijn track 'Utopic' op de 'Five years of ARTS compilation' van - hoe kan het ook anders - het label ARTS van Emmanuel én hij kondigde zonet nog een EP aan op Emerald, het label van Remco Beekwilder. Je hebt het laatste nog niets gehoord van deze man. Als je de kans hebt om hem te checken, niet twijfelen!