Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Leeslectuur

02/11/2020 / Sophie Daniels

#LEESLECTUUR: 5 boeken die je moet gelezen hebben!

Wat de fok, ouwe! - Het verhaal van DJ Dano
In Wat de fok, ouwe vertelt DJ Dano voor het eerst zijn hele verhaal. Over illegale raves in loodsen en tunnels, Thunderdome, de beruchte belastingaanslag die hem artistiek vloerde, de val van de gabber in 1999 en de onstuimige periode die daarop volgde - waarin Dano op straat belandde en uiteindelijk als bouwvakker aan de slag ging.
Koop het boek

Release/celebrate life - Het verhaal van ID&T
Release / Celebrate Life vertelt hoe de vriendenclub rondom Duncan Stutterheim met bloed, zweet en tranen de grootste dance-organisatie ter wereld werd. Met feesten als Thunderdome, Innercity, Mysteryland en Sensation werden ze een miljoenenbedrijf. Dit is het verhaal van 25 jaar ID&T.
Koop het boek

Auxiety
Auxiety betekent letterlijk angst voor de aux-kabel. Het moment dat jij moet beslissen wat het volgende liedje wordt, vooral in de omgeving van mensen met een heel goeie muzieksmaak, of mensen die met allemaal super interessante projecten bezig zijn. De druk om dan met de volgende parel te komen. Dieuwertje Heuvelings oftewel de streamingkoningin van Spotify heeft er een boek rond geschreven in een romanvorm.
Koop het boek

Spotify Teardown
Wat weten we eigenlijk van Spotify, het Zweedse muziekbedrijf? Een Zweeds sociaalwetenschappelijk onderzoeksteam, dat het bedrijf jarenlang onderzocht, dook in hun 'black box' en kwam met heel merkwaardige conclusie.
Koop het boek

De Club
Deze roman gaat over de legendarische club Trouw. In het boek volgen we het hoofdpersonage Shane, die steeds beter zijn weg weet te vinden in de dance-scene en de club. Het boek geeft niet alleen een mooie inkijk in een subcultuur die mainstream is geworden, maar brengt ook een andere ontwikkeling in beeld. Artiesten komen steeds vaker boven drijven door slim gebruik te maken van digitale middelen.
Koop het boek

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête