Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kozzmozz

22/06/2017 / Fay Haelterman

Kozzmozz: alweer techno, maar toch net iets anders

Op 24 juni is het in de Gentse Vooruit weer tijd voor een gewijde avond: Kozzmozz. Zoals altijd komen ze weer met een sterke affiche uit de hoek.

Zo wordt gekozen voor Dasha Rush, die méér wil zijn dan dj en producer. Dat bewijst ze met haar nieuwe album 'Sleepstep', waarbij poëzie gecombineerd wordt met elektronische experimenten. Qua muziek is er heel wat ambient te horen, die afgewisseld wordt met brutale techno: ze heeft dus geen schrik om vanalles uit te proberen. Haar label, Fullpanda Records, staat dan ook garant voor artistieke interpretaties van techno, in samenwerking met visuele kunstenaars en dansers.We worden ook getrakteerd op het nieuwe liveproject van Jamie Roberts, beter bekend als Blawan, die niet voor de eerste keer naar Kozzmozz afzakt. Met zijn nieuwe alias Kilner mag je je aan pure industriële geluiden verwachten, die op een interessante manier in elkaar gemixt werden. Je hoeft dus geen schrik te hebben: het zal niet lijken alsof je in een fabriek dozen staat te sorteren - je mag je aan een originele interpretatie verwachten.

Function hoeven we waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Deze Berghain-resident en founding father van het Sandwell District collective doet mee met de rest van de line-up en vindt wél opnieuw het warme water uit. Het zijn ten slotte allemaal artiesten die echte techno brengen, maar er een nieuwe definitie aan geven. De doorgewinterde fan hoeft zich dus geen moment te vervelen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête