Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Gardens Of God

29/06/2016 / Sophie Daniels

#INTERVIEW: Gardens Of God

Hij staat de laatste tijd op veel affiches in Europa en ook op 9 juli zakt hij af naar het gloednieuwe Forest808. Gardens Of God gaat in het echte leven door als Mindaugas Lapinskis en werd ontdekt door Maceo Plex. Sindsdien gaat het hard voor de Litouwer en bracht ie al ettelijke releases uit op gerespecteerde labels.

Wij konden hem voor zijn performance op Forest808 nog even strikken voor een vragenrondje. Here it comes.

What Happens - Je bent afkomstig van Litouwen. Hoe is de muziek scene daar in vergelijking met de rest van Europa?

Mindaugas Lapinskis - Ik ga naar Litouwen voor andere zaken zoals mijn familie, de natuur en de mensen rondom mij. Als het echt een place to be was, zou iedereen naar Vilnius verhuizen in plaats van naar Berlijn, Londen of Barcelona. Het is dus niet dé stad waar je heen moet om een goed feestje bij te wonen. Waar je wel zeker eens moet geweest zijn is Neringa. Een prachtig stuk natuur vlak aan de Baltische Zee.

WH - Over naar muziek, spits je je eerder toe op anologe muziek dan digitale?

Mindaugas - De laatste tijd werk ik meer digitaal aan mijn muziek, maar ik werk het wel analoog af. Het maakt alles wat warmer en je kan er enorm veel details in leggen. Ik hou van evenwicht, en dat kan je zo perfect realiseren.

WH - Wat is het meest frusterend aan werken met analoog materiaal?

Mindaugas - Soms wordt het té brutaal en mist het scherpte. Je hebt ook meer tijd nodig om met analoog materiaal te werken, je moet alles juist instellen en kan nooit perfect hetzelfde geluid opnieuw creëren.

WH - Op welk label zou je graag eens iets releasen?

Mindaugas - Ik denk dat in tijden als deze PR en goede content veel belangrijker is dan het label zelf. It's all about good marketing. 

WH - Staan er nog releases gepland? Of misschien een album?

Mindaugas - Ik kan nu zeggen dat er wel een album op komst is. Maar ik probeer mezelf niet té veel druk op te leggen om het snel snel af te werken. Er komen ook een paar EP's aan. Ik heb er al enkele klaar die de aandachtige luisteraar kan terugvinden in m'n laatste sets.

WH - Je staat op enorm veel festivals geboekt deze zomer. Heb je nog tijd om in zo'n drukke periodes aan je muziek te werken?

Mindaugas - Tijdens de winter heb ik urenlang doorgebracht in mijn studio. In de zomer hoop ik vooral een beetje te rusten en wat inspiratie op te doen. Maar in de studio zal ik altijd wel te vinden zijn, het is te verslavend.
 

WH - Je speelde laatst al in de Hasseltse Labyrinth en in juli sta je geboekt op Forest808. Hoe bevalt de Belgische muziekscene je?

Mindaugas - Ik heb nog geen enkel slecht feestje meegemaakt in België! Ik zag bijvoorbeeld ook dat Forest808 al sinds de winter hun event aan het promoten waren, wat toch een heel goed teken is en getuigd van kwaliteit. Het lijkt me een leuke locatie en ik kijk er naar uit er te spelen.

Forest 808
 

WH - We zien ook dat je zeer actief bent op Instagram en je foto's zien er geweldig uit. Is dat iets waar je in geïnteresseerd bent, mooie momenten vastleggen op beeld?

Mindaugas - Door foto's kunnen mensen hun in mijn muziek herkennen en zien waar ik mee bezig ben. Zoals muziek belangrijk is in films, is visuele kunst ook belangrijk in muziek. Ik wou dat ik al mijn tracks kon voorzien van visuals of videos.

Bedankt voor het leuke interview. België is klaar je te ontvangen op 9 juli, tot dan!

Tickets voor het festival zijn nog steeds verkrijgbaar, wees wel snel want de combitickets zijn al voor 70% de deur uit!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête