Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

16/08/2016 / Raisa Moureau

#INTERVIEW: Detroit Swindle

We kregen de kans om het Nederlandse duo Detroit Swindle de kleren van het lijf te vragen, figuurlijk dan wel. Ze touren de wereld rond en laten mensen vanuit alle uithoeken genieten van hun funky beats die ze in hun sets à l’improviste voorschotelen. Hun eigenste Heist Recordings nam pas nog de Boiler Room over in Londen. Hoog tijd dus om deze sympathieke jongens uit te vragen over hun bucketlist, inspiratiebronnen en de toekomst.

DS = Detroit Swindle oftewel Lars of Maarten of allebei.

What Happens: Wat vinden jullie van de Belgische scene?

Detroit Swindle: Heel leuk! We hebben het altijd onwijs naar onze zin. We komen alleen maar op leuke plekken terecht in Belgie, zoals de Fuse. Fuse was fucking vet.

WH: Welke festivals doen jullie nog deze zomer?

DS: Pukkelpop! Daar spelen we met onze liveshow op donderdag in de Castello. We zijn hier echt superblij mee want Pukkelpop is toch wel iets wat op onze bucketlist stond. Ik ben vroeger nooit naar Belgische festivals geweest maar als er dan toch eentje is waar je vaak iets van hoort, dan is het wel Pukkelpop. Dus dat is echt wel heel leuk om daar een keer te spelen!

WH: Hoe bereiden jullie een set voor?

DS: We bereiden nooit iets voor, alles is à la minute en à l’improviste. We draaien ook enkel met platen. Elke set is weer een verrassing van platen die in oze platentas zitten. Om die collectie aan te dikken vind je ons wekelijks in platenwinkels, on- en offline. Als we op tour gaan, proberen we ook altijd de lokale platenwinkels te ontdekken.

WH: Is er een bepaald nummer waarmee jullie de dansvloer in brand steken?

DS: Goede vraag, zouden wij eigenlijk als dj wel moeten weten he (lacht). We hebben pas nog een vette acid remix gemaakt, die slaat sowieso aan!

WH: Hebben jullie nog festivals op jullie bucketlist staan?

DS: Ja zeker wel, Lowlands is ook eentje die we nog niet hebben gedaan. Uhm… Fuji Rock in Japan, hele vette elektronische optredens en de omgeving schijnt ook echt prachtig te zijn. Een goede reden om naar Azië te gaan! En ja, Burning Man natuurlijk, daar zouden we echt zeker eens één keer willen draaien.

WH: Wat zijn de coolste events waar jullie mochten draaien?

DS: Er was één event in op een rooftop in Johannesburg in Zuid-Afrika dat voor ons echt crazy was. 1000 man voor onze neus en ze kenden echt elke track die we draaiden. De scene daar is zo crazy en de mensen zijn echt ontzettend leuk.

Ook sowieso onze laatste liveshow in de Good Room in New York, wat een hele vette venue in Brooklyn is. Er hing zo’n goeie sfeer dat je gewoon uren kon doorgaan.

WH: Waar doen jullie inspiratie op?

DS: Het leven, echt overal. Zelfs als je naar zo’n dom programma zit te kijken, hoor je soms echt een vette tune. Of toen we bijvoorbeeld in New York waren, ging Maarten lingerie voor zijn vriendin in Victoria’s Secret kopen en ik stond buiten op straat te wachten en toen heb ik wat geluid vanop straat opgenomen. Dat hebben we in een track gebruikt en die track noemt Victoria’s Secret.

WH: Hoe spelen jullie op elkaar in als jullie aan het draaien zijn?

DS: We doen twee om twee. We overleggen ondertussen ook een beetje.

WH: Dus dan kunnen jullie ook battlen?

DS: Zeker! Er zijn een paar nummers waarvan ik vind dat Maarten ze ongelofelijk goed draait, die delete ik dan of zet ik in een apart mapje…

WH: Echt waar?

DS: Nee nee, was natuurlijk een grap. Eén van de redenen dat ik bij Detroit Swindle ben is zodat Lars zijn nummers kan vinden. Dan zegt ie, hey hoe heet dat nummer weer? En dan ben ik altijd degene die weet hoe het nummer heet.

WH: Met wie zouden jullie graag willen samenwerken?

DS: Kerri Chandler! Hij is inmiddels een goede vriend van ons. Hij is echt een legende. Zou heel graag eens samen met hem op de keys iets willen maken. We hebben ook nog wat vocalisten op ons lijstje staan waar we graag mee zouden willen samenwerken, bijvoorbeeld de zanger van Fat Freddy’s Drop, Joe Dukie.

WH: Hebben jullie nog nieuwe releases gepland?

DS: Zeker! Eind september komt er een nieuwe release op ons eigen label Heist Recordings uit. Het belooft echt supervet te worden.

WH: Is er een label waarop jullie in de toekomst een plaat willen releasen?

DS: We releasen eigenlijk alles op ons eigen label Heist Recordings. Maar R&S is bijvoorbeeld wel een vet label. We zitten er qua muziek wel wat ver vandaan maar misschien via een remix ofzo. Of Gerd Jansons Running Black label. Een heel goed label waar we met veel liefde eens iets voor zouden willen doen.

WH: Merci voor het vette interview!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête