We zagen het zitten, Curio in de Kompass Klub: twee vrouwen en één man die er alledrie niet voor terugdeinzen om het loeihard aan te pakken. BEC, Sam Paganini en ZØE bewijzen dan ook graag dat ze hun kunstjes feilloos kunnen uitvoeren, en dat met bakken, nee, tonnen energie. Met platen als een zwaar aangepakte Come Fly Away van Benny Benassi en Channing (in de Maurizio Gubellini remix) of, volledig aan de andere kant van het spectrum, Encke van Julian Jeweil kunnen we enkel concluderen dat dit hárd gaat. Het zou misschien zelfs wel eens tijd zijn om de tenenkrommende uitroep "Stampeeeuh!" nog eens uit de kast te halen - enkel en alleen omdat dit voor een keer volledig het gebeuren omvat.
Alhoewel... er is ook tijd om even een praatje te slaan met BEC, die het Curio-concept uit haar mouw schudde. Even dan, voor we terug vermorzeld worden op de dansvloer.
Hey, BEC! Wij zijn al gewonnen voor het Curio-concept... maar hoe zou jij het zelf beschrijven?
"Wel, met Curio willen we niet alleen het podium geven aan de gevestigde technowaarden, maar ook een paar nieuwe artiesten en pioniers een platform bieden. Zo krijgen ze de kans om een nieuw publiek te bereiken."
Zelf zouden we je ook een nieuwe artiest kunnen noemen, aangezien je als producer nog maar een paar jaar officieel aan de slag bent. Nieuw, maar niet onervaren, want in de clubs van Londen en Berlijn kennen ze jouw gezicht: kan je ons wat meer vertellen over het nachtleven daar?
"Berlijn blijft natuurlijk Berlijn - het is ongelooflijk. Het is voor mij een grote bron van inspiratie, zowel muzikaal gezien als voor Curio. De clubs daar zijn zo rauw en authentiek... maar ook héél serieus. Het is fijn dat muziek er zo ernstig wordt genomen, maar soms mis ik de vriendelijkheid die zo typisch is aan België. De eerste keer dat ik hier speelde, werd ik echt omvergeblazen door jullie enthousiasme. Zoveel energie zie ik zelden en dat spoort me als dj aan om mijn muziek meer op het moment te richten: mijn sets zijn dan meer onvoorspelbaar en meer afhankelijk van de energie van het publiek."
Wij Belgen hebben je dus wel behoorlijk kunnen inpakken. Waarom heb je nu precies voor Kompass Klub gekozen?
"De eerste Curio ging door in Club Vaag, aangezien ik goed bevriend ben met de organisatoren daar. Na een paar keer draaien en evenveel goede gesprekken, besloten we om samen een nieuw concept uit te werken. Het moest gewoon ook eens in de Kompass Klub doorgaan, want het is één van mijn favoriete uitgaansplekken. Ik ben een grote fan van de Berghain en voor mij komt de Kompass daarbij het dichtst in de buurt. Het geluid is gewoon gestoord: de bassen doen me echt trillen op mijn benen. Gelukkig gebruiken ze bekers en geen glazen, want die zouden gewoon omvallen en breken. De zalen zijn ook erg verschillend: zo is er in één zaal, die met het hoge plafond, altijd een intieme sfeer - ook al is de ruimte enorm. De andere zaal zorgt dan weer voor een echt warehouse-gevoel, wat er samen met de imposante belichting voor zorgt dat je je echt op een rave waant."
Oké, het is wel duidelijk wat je zo leuk vindt aan de Kompass. Samen met deze editie ging Curio al twee keer door in België - zijn er nog plannen om het concept uit te breiden naar het buitenland?
"Yep! Hou ons volgend jaar zeker in de gaten, want we zijn wel wat van plan in Duitsland en Italië."
Stel dat je daarbij je droomline-up kan samenstellen... wie zien we dan sowieso terug tijdens Curio?
"DVS1, UVB, Boris, Robert Hood en Ben Klock zouden er zeker tussen zitten. Al zou ik natuurlijk ook ruimte voor zien voor minder gekend talent!"
Werd je ook omvergeblazen door BEC of ben je gewoon benieuwd naar haar muziek? Haar volgende EP komt op 10 november uit op Second State. Law Of Attraction kan je op Beatport bestellen en voor degenen die écht niet kunnen wachten is hier al een voorproefje.
Meer over Kompass
De Kompass Klub in Gent is sinds zijn oprichting in 2016 uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het Belgische nachtleven. Week na week halen ze stevige line-ups binnen die de club laat vollopen. Na de originele locatie na vier jaar werd achtergelaten omdat het gebouw werd afgebroken, is de organisatie weer volledig terug van weggeweest in de Vynckier site, dichtbij Gent-Dampoort.