Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Platentas op Crossroads 2019

31/08/2022 / Dieter Holvoet

Zes artiesten om zeker te checken op Crossroads - XRDS 2022

Zijn jullie er klaar voor? We betwijfelen het.

Dit weekend is het zo ver: het eerste festival ooit georganiseerd door de legendarische Brusselse club Fuse. Maak je klaar voor twee dagen aan vooruitstrevende artiesten op een unieke locatie: het Vijverspark in Brussel, gedeeltelijk tussen het groen, gedeeltelijk onder het donkere viaduct. Wij maakten voor jullie een selectie uit de zorgvuldig gecureerde lineup.

Zaterdag

Phara live (15:00, Viaduct by Eristoff)

Brussels exportproduct Robin De Wolf a.k.a. Phara is al jarenlang geen onbekende meer in de elektronische muziekscene van België en ver erbuiten. Zijn stijl is aan de hardere kant, hij draait techno of hij maakt het live - zoals je hieronder in zijn HÖR-set kan zien. Zelf noemt hij zijn stijl vrij basic, met veel ninetiesinvloeden: de anthems van de jaren 90 vindt hij veel beter dan wat er vandaag uitkomt.

Bambounou (18:00, The Outskirts)

Op Instagram staat hij bekend als memekoning van de elektronische muziekscene, in real life is hij een wijd gerespecteerde DJ en producer. Destijds werd hij door Laurent Garnier bestempeld als 'niets minder dan de heropstanding van de Franse techno' en sindsdien heeft hij die titel alleen maar eer aangedaan. Jeremy Guindo heeft een talent voor futuristische interpretaties van Britse techno, IDM en tribal house en elektronische muziek in het algemeen. Hij bracht al producties uit op verschillende vooruitstrevende labels zoals 50Weapons, Disk en meer recent AD 93. Zijn sets zijn een rollercoaster: hij kan hard gaan, soms ook een beetje raar, maar een goed feestje wordt het sowieso.

Darwin b2b re:ni (20:00, The Outskirts)

Boiler Room omschreven ze na hun set op Dekmantel als twee Europese secret weapons en wij kunnen ze alleen maar gelijk geven. Darwin is in Berlijn bekend voor haar REEF feestconcept dat Britse clubmuziek een plaats wilt geven op het Europese vasteland, of zoals ze het zelf omschrijven: 'Connecting the dots between bass, techno, and breakbeat centric vibes'. Hun feestjes gingen vroeger door in de Berlijnse club Griessmuehle - waar ze ook resident DJ is - en zijn sinds de pandemie verhuisd naar Berghain. Samen met haar beste vriendin re:ni - die ook deel is van haar feestconcept en waar ze in het verleden al meerdere keren samen mee verscheen - zal ze ook op XRDS een set verzorgen, de enige B2B van dit jaar. Verwacht je aan een rijke mix van dubstep, breaks, electro, garage en meer.

Zondag

Emily Jeanne (12:00, Viaduct by Eristoff)

Deze Belgische artiest, die verschillende jaren tussen Vietnam en Gent doorbracht om haar kunst als producer en selector op punt te stellen, staat bekend voor haar experimentele technosets en -producties. Ze is resident in de Fuse, maar verscheen ook al regelmatig in andere toonaangevende clubs als TresorDe Marktkantine en Ampere. Zondag opent ze het festival onder het viaduct, ze is zeker de moeite waard om op tijd voor toe te komen.

DJ Gigola (16:00, Parachute)

Ze is deel van het Berlijnse collectief Live From Earth, die we eerder al eens uit de doeken deden en waarmee ze onder de noemer Live From Earth Klub regelmatig in Berghain feestjes geeft en ook al enkele releases uitbracht. Maar ook buiten haar collectief is ze een succesverhaal: haar meeste verschijningen als DJ gebeuren solo, voornamelijk in Duitse clubs, maar ook regelmatig internationaal. Voor de eerste keer sinds 2019 komt ze ook nog eens naar België.

Haar sets staan ervoor bekend om heel erg genre-fluide te zijn, waarbij ze met een sterk gevoel voor ritme grenzen vervaagt tussen dance en pop. Bekijk zeker eens haar HÖR-set met Live From Earth-compagnon MCR-T, die we ook kennen van zijn prachtige release 'My Little White Pony'.

Peter Van Hoesen live (20:00, Viaduct by Eristoff)

Peter Van Hoesen is een gevestigde waarde in de Belgische technoscene. Hij groeide op in Antwerpen, maar woont tegenwoordig in Berlijn. Al sinds 2000 is hij bezig met het producen van experimentele elektronische muziek. Hij heeft doorheen de jaren al geproduced en evenementen georganiseerd rond verschillende soorten elektronische muziek, waaronder ambient, breaks, drum and bass en dubstep, maar hij blijft het meest bekend voor zijn donkere, hypnotische techno.

Kopfoto: © Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête