Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Live From Earth

03/02/2021 / Manuel Herrera Crespo

Labels on The Block: #1 Live From Earth

Eigenzinnige en energetische Berlijners

Omdat we allemaal nog enkele maanden de geluidsknop van onze eigen boxen zullen bedienen, stellen we graag enkele nieuwe labels voor! Labels die momentel nog onder de radar blijven maar post-lockdown de scene zullen doen beven. 

Starten doen we met het eclectische en eigenzinnige Live From Earth. Deze hechte familie zwemt als een zalm tegen de stroom in en hecht meer belang aan artistieke vrijheid dan de uniformiteit van hun label. Hun releases bestrijken de ganse ondergrond en zijn vooral niet in hokjes te plaatsen. Zo brachten basisspelers DJ Gigola en Kev Koko in juni 2019 hun duo-debuut Tender Trance uit. Met een betoverende break-beat en wat zwoele Spaanse klanken nemen ze je mee naar het Ibiza van 2007. De eerste track op de EP, Papi, doet de col van je polo meteen rechtstaan terwijl je de oude Carrera zonnebril van onder het stof gaat halen.

Vervolgens verlaten ze het zwoele Ibiza om je mee te nemen naar de tikkende tijdbom van Hong Kong. Bauernfeind liet zich inspireren door de Hongkongse protestbewegingen van 2019 en bracht zijn steengoede solodebuut Mount Gilead uit. Met de track Kowloon City neemt hij je mee naar de nucleus van het protest. De stevige baseline doet je momentum opbouwen voor de tropische trance intermezzo die zich vervolgens ontpopt tot een 143 BPM-killer. De Nederlandse vinyl virtuoze Ki/Ki besloot al meermaals om Kowloon City om te dopen tot de perfecte afsluiter van haar sets.

Ook tijdens de coronacrisis hebben de Live From Earth spelers niet stilgezeten. In juli 2020 brachten Mathilde Fernandez en Paul Seul onder hun langverwachte alter-ego Ascendent Vierge, de energetische Influenceur EP uit. Voor zij die niet bekend zijn met het fenomeen Paul Seul, verwijzen we graag naar Paul Seul’s schaatsende kaaklijnen in de legendarische Boiler Room van Casual Gabberz. Met Ascendant Vierge waren Mathilde en Paul geprogrammeerd op Dour en klaar om de Henegouwse steenkoolmijnen te bombarderen. Momenteel moeten we het stellen met hun ijzersterke debuutalbum Vierge, eveneens uitgekomen op Live From Earth.

Zij die besmet zijn met het Live From Earth virus verwijzen we graag door naar Dj Gigola en MCR-T’s laatste Hör set. De twee Berlijnse speelvogels combineren een eclectische en energetische trackselectie met datgene wat Live From Earth uniek maakt: spelvreugde. Als twee duiven tartellen ze rond de badkamertegels van de Hör dj-booth. Daarenboven spelen ze enkele voorproevertjes van hoe 2021 bij Live From Earth eruit ziet. Op Minuut 36:22 kan je genieten van MCR-T’s aanstaande release LFEK011.  

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête