Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Stingray sharing drinks @ draaimolen 2019

16/06/2021 / Manuel Herrera Crespo

Tilburg's Finest: Draaimolen 2021

Shotjes met Stingray

Het circus der elektronische muziek begint stilaan uit zijn diepe winterslaap te ontwaken, festivalorganisatoren broeden op hun eerste eieren terwijl dj's stelselmatig hun platenkisten vullen. Ook wij kijken reikhalzend uit naar de eerste trillingen die golven in onze matig getapte pinten blazen, de lichte stress die ontstaat bij het horen van de eerste bassen en het overbodige vuurwerk op het einde van een knalset. 

In Nederland beginnen ze in juli met de eerste lading festivals op je af te vuren. Wie iets geduldiger is kijkt vast en zeker uit naar een van de meest spraakmakende festivals van de na-zomer. Doorgewinterde techno-fanaten en Hauff-puristen weten uiteraard dat we het hier over Draaimolen hebben. Voor de zevende maar eerste coronaproof editie besliste de Tilburgse organisatie om maar liefst 10 festivaldagen te organiseren. Van 8 tot 12 en 15 tot 19 september zal het MOB-complex wederom het theater worden voor wat misschien wel Nederlands meest innovatieve festival is. Wie zich vragen stelt waarom we deze pluim net op de hoed van Draaimolen zetten verwijzen naar onderstaand filmpje. Bij de laatste editie kreeg niemand minder dan Job Jobse de eer om zijn eigen podium niet alleen te hosten maar ook te bouwen. En zoals Sagid Carter dat zo mooi zegt, "dat kan alleen op Draaimolen!". 

 

Naast zijn unieke aanpak is het festival een plaats waar Nederlands talent zich naast de internationale top mag plaatsen. In 2019 kregen de toenmalige toptalenten Ki/Ki en Afra de kans om op te warmen voor niemand minder dan Helena Hauff en Dj Stingray. Die laatste electro-legende had eveneens de kriebels te pakken en besloot om de eerste linie electro-sharks te trakteren op enkele shotjes. Job's podium draaide op volle toeren! In het onderstaande filmpje dat overigens perfect zou passen in 'de minuut' van de in de gloria herbeleef je Afra's en Ki/Ki's dag. 

Ook dit jaar hebben ze een ijzersterke line-up bij elkaar gesprokkeld die wellicht tot gelijkaardige taferelen zal lijden. Deze editie mag je ondermeer, Cadency - een alter ego van koning-vinyl Hector Oaks, de immer-eclectische AFRODEUTSCHE, Denemarkens mooiste Mama Snake, de weerzinwekkende combo Ki/Ki B2B MCMLXXXV en de mysterieuze virtuoos LSDXOXO verwachten. De volledige line-up kan je via volgende link ontdekken. Wie wanneer zal spelen is momenteel ook voor ons nog koffiedik kijken. Wat we wel weten is dat de vierde dag zal gehost worden door mr. Blawan himself! Ook de tiende dag zal een sluitstuk worden om U tegen te zeggen wanneer Nous'Klaer en Draaimolen de handen in elkaar slaan. Wij staan alvast gespannen om een ticket te bemachtigen! Wie wanneer draait zal ons later wel verteld worden, wij hebben het volste vertrouwen in de organisatoren die jaar na jaar de pannen van het dak organiseren!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête