Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Rave Rebels, gemaakt door Nachtschaduw

05/09/2023 / Julie SaudemontJulie Saudemont

Rave Rebels presenteert nieuwe zaal en 8 namen voor lineup

Kompass Klub's 14 uur durende indoor raveconcept, Rave Rebels, opent een tweede zaal die wordt gehost door Unreal Germany. Deze toevoeging brengt 8 nieuwe namen met zich mee, wat de lineup nog indrukwekkender maakt.

Naast de reeds indrukwekkende lineup heeft Rave Rebels afgelopen week elke dag een nieuwe naam onthuld. Als verrassing voegden ze als laatst ook een special act toe, waarvan de identiteit tot nu toe geheim was gebleven. Echter, met behulp van een sneaky hint wisten velen al snel te raden wie het was. En jawel, het is KARRRRRREN MAARRRRRR met een live set van Reinier Zonneveld! Reinier is niet alleen een palindroom, maar ook een legende. Een introductie is eigenlijk niet meer nodig, maar het blijft altijd de moeite waard om zijn sets bij te wonen, omdat elke set een geheel andere ervaring is.

© Rave Rebels

Andere namen die zijn onthuld zijn onder andere Parfait, Neon Graveyard en 6EJOU. 6EJOU is een vooruitstrevende DJ en producer binnen de industrial technoscene in Frankrijk. Zijn unieke en meeslepende live hybride sets hebben de elektronische muziekwereld veroverd. Hij staat bekend om zijn compromisloze industrial technosounds, en zijn doel is duidelijk: het publiek in volledige extase brengen tijdens zijn live optredens, waarbij hij bikkelharde en tegelijkertijd hypnotische technotracks in zijn hybride sets integreert.

Wie ook onmiddellijk van ons verlanglijstje kan geschrapt worden is AnD, die ook valt onder de noemer van raadselachtige industrial techno. AnD is al lang niet meer te stoppen met het evolueren van nieuwe sounds sinds zijn doorbraak in 2009 met de release Nebulos/Serum op het Mindset label. Hij wordt tegenwoordig beschouwd als een van de pioniers van de pounding techno en domineert dansvloeren over de hele wereld zonder zijn underground roots te verliezen. Zoals hij zelf zegt: "Go hard or go harder."

Daarnaast hebben ook Klaps, Pan-Pot en Clara Cuvé hun plaats op de lineup veroverd. Clara Cuvé staat bekend om haar brede spectrum aan genres die ze moeiteloos combineert in haar sets. Van snelle groovy techno tot breakbeat en uiteindelijk weer terug naar industrial en hardcore, ze creëert haar eigen harmonie. Eén ding is zeker, Clara trakteert ons op dynamische kwaliteitstechno. Dus laten we haar trakteren op een goeie hard seltzer of vodka soda, wij zorgen wel voor de rest!

Foto  van Rave Rebels, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Rave Rebels x UNREAL Germany

Voor de 6e editie van Rave Rebels slaan ze de handen ineen met Unreal Germany, een Duits raveconcept dat oorspronkelijk begon in de Bootshaus Club (ook bekend als Hell on Earth) in Keulen. Momenteel organiseren ze snel achter elkaar evenementen in heel Europa. Unreal Germany heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de technoscene in Keulen en heeft bijgedragen aan het feit dat de stad een broedplaats is geworden voor elektronische muziek. Door het organiseren van kwalitatieve evenementen, gecombineerd met visuele kunst en het aantrekken van internationaal bekende dj's, streven ze ernaar om een unieke en surrealistische sfeer te creëren waarin de muziek volledig tot zijn recht komt. Dit past perfect bij de klank-, licht- en videoshow van Rave Rebels! 

Foto  van Rave Rebels 2023.2, in opdracht van Rave Rebels
Bootshaus, Keulen. ©

Unreal Germany

Eerder werd al een lineup bekendgemaakt met grote namen als 999999999, DYEN, I Hate Models, Joyhauser, Kobosil en Patrick Mason. 

Daarnaast waren er ook opmerkelijke B2B-sets met lokaal talent, namelijk Emilija b2b Soya en Massimo Mephisto b2b Jane Muss. Maar hoe verloopt het proces van voorbereiding voor dit soort events? Wij stelde de vraag aan SOYA die ons zal trakteren op een noemenswaardige techno-trip tijdens zijn B2B set samen met EMILIJA.

Ongeacht de grootte van het event probeer ik altijd dezelfde voorbereiding toe te passen. Tijdens het selecteren van tracks hou ik graag rekening met m’n timeslot en de artiest voor of achter mij, ik hou het meest van events waar de bpm progressief stijgt doorheen de nacht en ik doe mijn best hetzelfde te leveren als DJ.

Wat staat ons nog te wachten tijdens jullie B2B set?

Uiteraard zal de set tussen EMILIJA en mij een mix zijn van onze persoonlijke favorieten, het zal de eerste keer zijn dat we een B2B spelen en ik kijk ernaar uit. Later die nacht speel ik ook in de Now&Wow club in Rotterdam!

Foto  van Rave Rebels, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Tickets

Gewone tickets zijn te koop aan €63,46. VIP-tickets zijn met €158,25 een pak duurder, maar daar krijg je er wel nog €50 bartegoed, privéparking, aparte ingang, lockers en toiletten en toegang tot het comfort deck met extra zitplaatsen bij. Dichter naar het evenement toe kan je zoals altijd ook eens TicketSwap checken voor tickets.

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête