Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kapla Festival 2021

07/09/2022 / Dieter Holvoet

Ontdek Kapla, een alternatief festival dat zich focust op lokale muziek, architectuur en eten

Het festival gaat door op een industrieterrein in Machelen, boven Brussel.

Het alternatieve dancefestival Kapla is terug, na een uitverkochte eerste editie met slechts 1100 bezoekers. Je kan het dus zeker beschouwen als een verborgen pareltje: een gezellig festival dat graag de lokale muziekscène in de kijker zet, en dat combineert met kunstinstallaties en een grote aandacht voor architectuur. Het feestje gaat door in het midden van een industriële site van 40,000 m2 in Machelen, boven Brussel. Fun fact: de organisatie gebruikt voor hun stages telkens uitsluitend materiaal dat al aanwezig is op de site, om zo onnodig transport te vermijden.

Het project is gestart door een groep vrienden - architecten, advocaten, chef-koks, en enkelen met ervaring in de cultuur- of bouwsector - die hebben besloten hun verschillende werelden samen te brengen.

Op de lineup vind je NosedripLander & Adriaan (live), Susobrino (live), 39bermuda (live), Tatyana Jane, Bona Léa, Sacha (live), The Big Lubetzki, KAPLA Soundsystem, Brik Tu-Tok en Samar terug.

Check zeker eens de aftermovie van vorig jaar om een idee te krijgen van hoe het er aan toe gaat:

Tickets

Tickets zijn op moment van schrijven te koop aan €28.85 per stuk (incl. service fee) in de derde wave.

Kapla Festival 2021
© Baudouin Willemart
Kapla Festival 2021
Kapla Festival 2021
Kapla Festival 2021
© Adrien Maurice
Kopfoto: © Baudouin Willemart

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête