Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

04/02/2021 / Sophie Daniels

Horst maakt plannen voor 2021 bekend en onthult eerste reeks namen

Het festival gaat door op 10, 11 en 12 september

Horst 2019 werd bedolven onder de lovende kritiek, mede door de nieuwe thuisbasis van het festival: ASIAT, een voormalige militaire site met twee iconische koeltorens als baken. 2020 was zoals iedereen weet een bijzonder jaar, maar toch wisten ze op een creatieve manier toch wat leuke concepten te lanceren nl. het digitale Lab, de Sleeping Concerts en de Restaurant Club.

Plannen voor 2021

Voor 2021 reiken de ambities alvast verder, met drie festivaldagen, een extra vijfde podium en meer dan 80 artiesten. Horst geeft opnieuw een podium aan baanbrekende elektronische muziek in al haar facetten: van techno, EBM, breakbeat tot disco, leftfield-georiënteerde en experimentele pop.

'Of het festival effectief doorgaat, blijft een groot vraagteken. September is vandaag ongetwijfeld een gunstiger scenario als het begin van de zomer, de kans dat zo'n evenement dit jaar niet kan doorgaan is reëel. Maar we blijven positief', aldus Cas Van Heukelom.

De line-up

Jeff Mills​, één van de founding fathers van techno, is de blikvanger bij deze eerste aankondiging. Toch reikt zijn carrière veel verder dan enkel technomuziek. De laatste twee decennia heeft hij, via een diversiteit aan samenwerkingsprojecten in de hedendaagse kunst, disciplines overstegen.

Andere kleppers in de eerste lading namen zijn (in alfabetische volgorde): ​AceMoMa​,​ Aïsha Devi​,​ AliA b2b DTM Funk​, ​CC:DISCO!​, ​Cherry B​, ​Darwin,​ ​Dee Diggs​, ​Gabriola​,​ Gene On Earth​, ​Grand River (live)​, Juliana Huxtable​,​ Mafalda​,​ Mézigue​, ​Danilo Plessow (MCDE)​ fka ​Motor City Drum Ensemble​,​ OK Williams ​en​ Suze Ijo.​

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête