Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dour 2020

24/02/2020 / Sophie Daniels

Dour 2020 maakte al 84 namen bekend

Ze strikten onder andere 999999999, Honey Dijon en FJAAK.

Dour lost een hele reeks namen uit de elektronische wereld en de ene klinkt nog veelbelovender dan de andere. Zo maakt Squarepusher een comeback. De grootmeester van de IDM en de drill and bass heeft een nieuw album uit, ‘Be Up a Hello’, en komt dat deze zomer voorstellen.

Idem dito voor de Braziliaanse producer Amon Tobin Presents Two Fingers. Die maakte vorig jaar via de grote poort zijn opwachting met twee nieuwe albums vol afwisselende elektronische muziek en ambient.

Andere spannende namen zijn onder andere de powertechno Brit Mella Dee, Klockworks patron Ben Klock en industrial technoheld AZF die al voor het vierde jaar op rij een plek op de line-up weet te scoren. Selector plus voortrekker van de LGBTQ-gemeenschap Honey Dijon en het spannende 999999999 maken ook hun opwachting.

Ook mag je rekenen op een fantastische live set van het duo FJAAK, groovy dj-sets met veel house van de magische Palms Trax en van Danilo Plessow aka Motor City Drum Ensemble. De Berlijner DixonGerd Janson, grote baas van het label Running Back, en DJ Koze, die betoverende melodieën creëert op het snijvlak van micro, techno en minimal.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Carl Cox één van de vier curatoren was die op de openingsavond van Dour een eigen podium mag invullen. Het is tevens ook de eerste keer dat de veteraan op het festival staat.

Voor zijn podium nodigt hij de Amerikaan Maceo Plex uit, die het publiek zal opzwepen met zijn futuristische techno met latino invloeden, de Brit Eats Everything, die een mix voorziet van house, techno, disco, garage, funk en jungle, en de Zweedse producer die nu in Berlijn woont en daar het label Power Plant runt, La Fleur.

Dour Festival vindt dit jaar plaats van 15 tot 19 juli.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête