Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Recondite op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021

15/05/2023 / Dieter Holvoet , Sophie Daniels

Deze artiesten moet je zeker checken op Extrema Outdoor 2023

We lichtten tien artiesten uit - plus nog wat eervolle vermeldingen, want kiezen is verliezen.

We zijn nog niet goed bekomen van Horst Festival en het is al tijd om naar de volgende uit te kijken: Extrema Outdoor! Voor de Limburgers onder ons steevast een veelbelovende thuismatch, voor de Vlamingen en Brusselaars een jaarlijks excuus om nog eens af te zakken naar het verre Houthalen-Helchteren. Ontdek in dit artikel onze shortlist van artiesten die je zeker gezien moet hebben. Tip: steek je eigen selectie - en die van ons ook natuurlijk - op voorhand al in de Extrema app (iOS en Android), dan krijg je op tijd meldingen wanneer je favoriete DJ's aan hun set beginnen.

Vrijdag

Noneoftheabove (14:00, District 1)

We tipten hem 7 jaar geleden al als one to watch, toen Noneoftheabove nog uit twee artiesten bestond. 2023 wordt hét jaar voor hem met optredens op Awakenings en Tomorrowland, en recent nog Rave Rebels waar hij samen met Jan Vercauteren een set afwerkte. Met die laatste kan je zijn stijl ook het best vergelijken: hard, onbezonnen en met een 90's oldskool techno randje.

Charlie Sparks (19:00, District 1)

Fan van Nico Moreno? Dan moet je bij Charlie Sparks zijn. Deze Britse it-boy wist iedereens harten te veroveren met zijn overdonderende set vorig jaar op Verknipt Festival en staat sindsdien op heel wat grote festivals en evenementen. Zijn sets vallen nooit tegen en hij draait acid, industrial, rave en psytrance alsof het niets is.

Brutalismus 3000 LIVE (20:30, District 1)

Het Berlijnse duo Brutalismus 3000 ontstond in 2020 op SoundCloud en heeft zich snel een plaats verworven in de nieuwe generatie elektronische muziek door gabber, hardcore techno, punk en Duitse new-wave te mengen. Over Theo's hectische beats, die vaak schommelen tussen 150 en 160 bpm, legt Vicky haar stem neer in een mix van Slowaaks, Engels en Duits. Brutalismus 3000 reist naar raves over de hele wereld en biedt onvergetelijke optredens met ultra gewelddadige kicks, vintage synths en ontaarde drummachines.

Eervolle vermeldingen

Laat Patrick Mason je inpalmen met zijn aanstekelijke energie, modieuze outfits en groovy technobeats aan District 2. Job Jobse zette enkele weken nog Horst in lichterlaaie en is ongetwijfeld hetzelfde van plan aan District 5.

Zaterdag

NOVAH (12:00, District 1)

We beginnen onze artiestengids met jong en Belgisch talent. NOVAH is the next big thing uit Antwerpen en is regelmatig te gast in clubs als Club Vaag, Ampere en Kompass. Ze is nog maar iets meer dan een jaar bezig als dj - en als we haar socials mogen geloven binnenkort ook als producer - maar wordt deze zomer al geboekt voor o.a. Extrema, Rampage Open Air en Tomorrowland. Geef haar set vol loodzware techno zeker een kans als je je zaterdag met een stevige noot wil beginnen.

Glowal (16:30, District 4)

Het Italiaanse duo Fabio Giannelli en Alessandro Gasperini, beter bekend als Glowal, heeft de afgelopen jaren een serieuze opmars gemaakt in de wereld van de melodische house en techno. In hun producties brengen ze opzwepende atmosferen, aanstekelijke ritmes en emotionele zang samen tot unieke pareltjes als 'Encore', 'Roda' en de hit 'My Computer', die ze samen met Adana Twins uitbrachten. Als DJ hebben we ze nog niet aan het werk gezien, maar als ze op dat vlak even getalenteerd zijn hebben we er alle vertrouwen in.

Clara Cuvé (20:30, District 1)

Op 19-jarige leeftijd begon deze Duitse artieste met het mixen van muziek en tegenwoordig weet ze zonder problemen iedereen op de dansvloer te krijgen met haar snelle, groovy techno en breakbeat, versterkt door een flinke dosis jungle en hardcore. Check Clara's set op zaterdagavond aan District 1.

Eervolle vermeldingen

Recondite's liveset is een jaarlijkse must-see: betoverend duistere, melodische techno met hypnotiserende melodieën en subtiele drops. Dit jaar vind je hem terug aan District 4. Technodaddy Shlømo's sets belichamen zijn unieke kijk op techno met een mix van rave, krachtige beats, breaks en IDM. Hij is te zien aan District 1.

Zondag

Bambounou (13:30, District 2)

Hij wordt door Laurent Garnier bestempeld als niets minder dan de heropstanding van de Franse techno, draaide in een vorig leven electro (tijden van French Fries e.d.) én is grote voorstander van guilty pleasure-type poptracks. Bereid je voor op een set met de meest intense achtbaanrit die je je kan voorstellen. Toen we hem vorig jaar aan het werk zagen op XRDS Festival was er duidelijk meer interesse in andere artiesten die op dat moment aan het spelen waren, dus c'mon people, maak niet opnieuw dezelfde fout!

Carlita (18:00, District 3)

Deze Turkse artiest vormt samen met DJ TENNIS het onsterfelijke duo Astra Club, maar solo weet ze ook wel haar mannetje te staan. Haar sets staan bekend om je mee te nemen in een emotionele trip van disco tot Braziliaanse groove tot melancholische house. Must see!

VTSS (20:30, District 2)

Op haar veertiende glipte ze al de clubs van Warschau binnen om kennis te maken met de ravecultuur en vanuit die Poolse underground is ze de laatste jaren naar de absolute top gegroeid als producer en DJ. Haar vernieuwende eclectische stijl en kwaliteitsvolle sets blijven dan ook niet onbesproken. Wanneer ze achter de draaitafels gaat staan is het haar missie om het publiek te overspoelen met pure energie door middel van techno, acid en een vleugje hardcore. VTSS moet je gewoon gezien hebben.

Black Coffee (22:00, District 5)

In de afgelopen twee decennia heeft de Zuid-Afrikaanse DJ en producer Black Coffee zich gevestigd als een van de meest prominente wereldwijde namen in de elektronische muziek. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om muzikaal grenzen te doorbreken: hij brengt zijn Zuid-Afrikaanse roots naar de wereld met een mix van traditionele Afrikaanse percussie en uitgesproken grootstedelijke techno, door velen 'Afropolitan House' genoemd.

In slechts een paar jaar tijd is Black Coffee uitgegroeid tot een van de top tourende artiesten in de wereld, met een groot aantal residenties in wereldwijde dance muziek hotspots zoals Hï in Ibiza en The Wynn in Las Vegas. Extrema Outdoor is de enige Belgische stop van Black Coffee's aankomende tour. Daarmee vervoegt de Zuid-Afrikaanse dj de Afrikaanse programmatie op District 6.

Eervolle vermeldingen

Check zeker de Nederlandse technoproducer OGUZ eens uit, hij stond net voor de coronapandemie voor zijn grote doorbraak. Cellini speelt een thuismatch en dan is het altijd feest. Nog zo'n Extrema All-Star is Jan Blomqvist, die elk jaar meer bezoekers tot aan zijn set weet te halen met een set vol eigen producties die hij live voorziet van vocals. Bij de sets van EXHALE head honcho Farrago kan je je verwachten aan een mix van trancey melodieën en psy infused techno. Perfect als je fan bent van de hardere elektronische genres, maar eentonige technosets maar niks vindt. Fans van het hardere technowerk sluiten best hun avond af bij Paula Temple die een back2back set draait met SNTS.

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête