Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voodoo Village Festival 2021

31/08/2023 / Dieter Holvoet

Deze 8 artiesten zijn must-sees volgende week op Voodoo Village

Sluit samen met ons de festivalzomer af aan het Kasteel van Humbeek.

Volgende week is het weer zo ver: een nieuwe Voodoo Village! De zes stages van vorig jaar zijn ook deze keer weer aanwezig, buiten The Glasshouse. Die is vervangen door The Oracle: een zone gewijd aan holistische ervaringen die lichaam en geest verheffen. Je kan er deelnemen aan inspirerende workshops, waaronder de zinnenprikkelende Cacao Ceremony en de verbindende Partner Bliss and Loving Touch. Deze workshops beloven diepgaande verbinding en innerlijke groei te bevorderen en een ruimte te creëren waar zelfzorg en introspectie centraal staan. Wanneer de avond valt, wordt The Oracle omgetoverd tot een zesde podium.  

De organisatie dropte vandaag de timetable, dus we zijn volledig klaar om ons voor te bereiden op het festival. Wat volgt is een selectie van acht optredens waarvan wij vinden dat jij ze zeker gezien moet hebben. Zien we jullie daar?

Zaterdag

Hunee (17:00 - 19:00, Forest)

Al ooit iemand één zien worden met de dansvloer? Hunee komt aardig in de buurt als hij achter de draaitafels staat. Als een magneet sleurt hij zijn publiek mee op een muzikale reis waar tijd en ruimte verdampen. Zijn exploratieve en energieke dj-sets zijn stuk voor stuk unieke creaties die voortdurend evolueren. Van hitsige disco naar ijskoude techno schakelen, Hunee draait er zijn hand niet voor om.

Farrago (21:00 - 23:00, Shelter)

Maak kennis met Farrago: één van de hoofdrolspelers van de techno 2.0-generatie en de head honcho van de Lenske-familie en de Exhale-community. Deze Belgische DJ en producer staat bekend voor zijn harde en trippy geluiden uit het bredere spectrum van de elektronische muziek. Geen droge koek, maar harde beats samengesmolten met trance-achtige melodieën en psy-invloeden.

Jonas Alexander (22:15 - 00:00, Mirror House)

Jonas is voornamelijk een filmmaker, maar ook als DJ is hij steeds bekender aan het worden. Met optredens van Boiler Room tot NTS en van New York tot Berlijn of Brussel heeft hij al een indrukwekkend CV opgebouwd. Op muzikaal vlak grijpt hij vaak terug naar zijn Afro-Amerikaanse roots om een verrassend moderne mix te creëren van genres als Baltimore Club en Dirty South Rap. Hij mixt pop en voguing sounds tot beats die je doen zweten: 'It’s all about the beats that get your ass moving'.

Mathame (AV show) (23:00 - 01:00, The Yard)

Als er één ding is waar wij een zwak voor hebben, is het wel audiovisuele shows. Artiesten die niet alleen plaatjes draaien, maar een innemende totaalervaring brengen die een prikkeling is voor alle zintuigen. Da's wat het Italiaanse duo Mathame op Voodoo Village van plan is: een spectaculaire show met lasers, projecties en motion graphics, aangevuld door hun hoogsteigen brand van melodische house en techno. Rinkelt het geen belletje? Denk maar aan klassieke Afterlife-tracks als 'Skywalking', 'For Every Forever' en 'Nothing Around Us'.

Zondag

Courtesy (17:30 - 19:00, Observatory)

Je kent ze waarschijnlijk door haar fameuze HÖR set, of één van haar verschijningen in de clubs of festivals die ons land (en landen tot ver van ons) rijk zijn. Courtesy is een succesvolle trance-dj die graag uitpakt met klassiekers. In haar sets schommelt ze van dromerige, melodische tracks naar old school raveschijven. Fan van de nineties? Check dan zeker eens wat Courtesy zondag met haar muziek te vertellen heeft.

Clara Cuvé (18:30 - 20:00, Shelter)

Clara Cuvé kreeg muziek met de paplepel in haar mond: toen ze 4 was begon ze al aan klassieke pianolessen en op 19-jarige leeftijd begon de Duitse artieste met het mixen van muziek. Tegenwoordig weet ze zonder problemen iedereen op de dansvloer te krijgen met haar snelle, groovy techno en breakbeat, versterkt door een flinke dosis jungle en hardcore.

Mama Snake (20:30 - 22:00, Observatory)

De Kopenhaagse DJ Mama Snake - echte naam Sara Svanholm - is een ware spil in de undergroundscene van de Deense stad. Naast haar werk als professionele chirurg was Mama Snake eerder ook lid van het inmiddels opgeheven Kopenhaagse collectief Apeiron Crew. In de jaren nadat de crew uit elkaar ging, bouwde ze het multidisciplinaire platform Amniote Editions op, waar ze artiesten als Celestial Trax, D.Dan en Yuri samenbracht. Verwacht je aan ratelende beats en emotionele synths, feilloze mixen waarin ze trance uit de jaren '90 versmelt met strak geproduceerde, 140 BPM moderne techno.

WhoMadeWho (22:00 - 00:00, Forest)

WhoMadeWho is een Kopenhaags trio bestaand uit jazzgitarist Jeppe Kjellberg, drummer Tomas Barfod en zanger/bassist Tomas Høffding. Ze staan best wel bekend voor hun hybride sets, waarbij ze dj'ing combineren met live elektrische gitaar en gezang. Zo stonden ze vorige zomer op Tomorrowland en namen ze het jaar ervoor met Cercle een indrukwekkende performance op bij Abu Simbel in Egypte. Naast hun indrukwekkende livesets producen ze ook nummers, je kent ze misschien door producties als 'Tell Me Are We' en 'Closer'.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête