Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van aan de Unglued stage op de eerste dag van Horst Festival 2021

11/09/2021 / Dieter Holvoet

Dag 1 van Horst Festival 2021

Steadily proceeding. It's great to be back.

De eerste dag van Horst zit er op, en het is er eentje voor de geschiedenisboeken. Artiesten, crew, bezoekers: iedereen is duidelijk blij om terug te zijn. De vibes waren geweldig en de muziek nog beter.

De No One Is An Island-stage is de enige volledige overdekte binnenstage, en dat merk je: het wordt er verschrikkelijk warm. Zwetende lichamen, bewegend in een dichte mist. Wat hebben we dit gemist! Jeff Mills bracht daverende techno, hij was zo erg gegeerd dat de ingangen afgesloten moesten worden.

De No One Is An Island-stage op dag 1 van Horst Festival 2021
© Jente Waerzeggers

Wat volgde was een leuke verrassing: aan de toiletten van een niet nader genoemde stage ontdekten we een rode loper, wat de ingang bleek te zijn naar een verborgen plaats waar verliefde koppeltjes getrouwd konden worden. Inclusief trouwkleedjes, kostuums, vliegende rijst en een korte, maar krachtige huwelijksnacht. Ga de komende dagen zeker eens op zoek! Iedereen kan getrouwd worden op voorwaarde dat je achterban groot genoeg is.

De geheime Wedding Chapel op dag 1 van Horst Festival 2021
© Jente Waerzeggers

En dan de Rain Room. Een deels dakloze, militaire ruïne waarvan het grootste deel ingenomen wordt door een frisse vijver. Dansen doe je rond de vijver, op het platform die er over gaat of als het te warm wordt gewoon in de vijver zelf. Mézigue bracht ons een gevarieerde en energieke set: een mix tussen techno, drum & bass, breakbeat en andere ravey topschijven. Zijn opvolger, India Jordan, nam de decks moeiteloos over. Die was al deel van onze 10 favoriete artiesten op Horst 2021 en die heeft alle verwachtingen waargemaakt met hun hoge bpm's en massa's energie.

Foto in de Rain Room stage op dag 1 van Horst Festival 2021
© Jente Waerzeggers

Afsluiten deden we aan de Moon Ra stage met een bass set van Jaille TVXtra Pikcante. Het nummer dat mij het meeste is bijgebleven? Een hardcoreversie van Skepta's legendarische grime track 'That's Not Me'. Kippenvel!

Foto van de Moon Ra stage op dag 1 van Horst Festival 2021
© Jente Waerzeggers
Foto van de Moon Ra stage op dag 1 van Horst Festival 2021
De Moon Ra stage. © Horst Festival

Praktisch

Ben je er de komende dagen bij? Hier vind je de online festival folder met de lineup, een plattegrond, een overzicht van de stages en de planning van de gegidste rondleidingen.

Betalen doe je met de QR-code van Payconiq op je bandje. Zorg er dus voor dat je op voorhand de Payconiq app of een andere app die met zo'n QR-codes overweg kan geïnstalleerd hebt. Zo spaar je weer wat tijd uit op het festivalterrein.

Kleine tip: ben je inwoner van Vilvoorde? Dan heb je een aparte ingang waar je voor € 20 (dagticket) of € 40 (combi ticket) aan bonnetjes krijgt. Niet vergeten!

Tickets

Vandaag werd nog beslist om alleen online een beperkt aantal extra dagtickets aan te bieden voor zaterdag. Voor zondag zijn ook nog tickets te koop. De laatste updates vind je op de Facebookpagina van Horst, tickets kopen kan je via deze link.


Meer lezen? Neem een kijkje op het verslag van zaterdag en zondag.

Kopfoto: © Horst Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête