Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Moonday

13/01/2017 / Sophie Daniels

Moonday: dansen tot aan het einde van de melkweg (30/01)

Binnenkort is het weer zover. Dan opent de Vooruit haar deuren voor een uitzonderlijk maandagfeest genaamd Moonday. Moonday strikt voor deze editie niemand minder dan de ongelooflijke virtuoos Butch en de Oekraïense held van het moment Spartaque met zijn heerlijk dansbare sound. Alsof dat nog niet genoeg is, geven ze je er de Fransman Matt Sassari graag bij. Vaste namen Lebawski en Merch&Dise staan natuurlijk ook op de line-up. De ticketprijs van 10 euro zorgt ervoor dat dit een niet te missen kans is.

Spartaque laat via zijn muziek zien waarom Oost-Europa vanaf nu ook een enorm grote speler is op vlak van elektronische muziek. Niet alleen wij spreken vol lof over zijn talent, ook Marco Bailey en Carl Cox zijn onder de indruk van Spartaque. Zijn online sets en tracks geven je meteen de reden waarom je hem absoluut niet mag missen op het komende Moonday-evenement. Hieronder alvast een stevige plaat om van te smullen.

 Al sinds de lancering in juni 2015 is Moonday ongelooflijk aan het groeien. Het begon als een maandelijks concept in het kleine maar gezellige Gentse danscafé Klub XIII op de befaamde Overpoortstraat. Voor hun éénjarig bestaan haalden de organisatoren het Italiaanse Macronism naar Gent. Dit feest betekende een vraag naar een grotere venue, die vonden ze: de Vooruit. Ondertussen is Moonday een vaste waarde in de Gentse techno scene, vooral omdat ze talent van eigen bodem boeken. Zo passeerden onder andere Bafana, Bollen&Fichtner, Amelie Lens, Gewelt en Niels Feijen al de revue.

Hun intrede in de Vooruit was er eentje van stratosferische kwaliteit met Amelie Lens en de Italiaanse Drumcode-wonderboy Enrico Sangiuliano op het programma. De reis naar Mercurius was er eentje om in te kaderen, ook phase 2 oftewel de Venus-missie zal ongetwijfeld memorabel worden.

 

Foto credits: Dimitri Bekaert

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête