Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Horst Club

14/09/2023 / Evelyne Vanherf , Steffie Verploeg

Horst Club dropt volledig muziekprogramma voor oktober en november

Dansen met de elementen in een tornado als club.

10 jaar bestaat Horst en dat vieren ze met een tijdelijke, artistieke nachtclub in het Asiat Park! Om dit te realiseren gingen ze aankloppen bij Jozef Wouters (Decoratelier) en Carolin Gieszner (touche—touche) die instaan voor het ontwerp en de scenografie van de club. 

Het resultaat mag er zijn! Verwacht je aan een grote spiraalvormige structuur, die éénmaal vol, het gevoel van een menselijke tornado moet nabootsen. Voor het thema van de club leggen ze vooral de link met natuurelementen. Na de wind van de tornado, zal je ook vuur en water kunnen ervaren.

Het feestelijke openingsweekend staat gepland op 27 en 28 oktober. Vanaf dan zullen er tussen oktober en maart twintig hartelijk gastvrije en heerlijk gekke clubavonden gepland staan. Zoals we gewoon zijn van Horst zal er in het programma ruimte zijn voor muzikaal talent uit binnen- en buitenland, voor performancekunst en zullen er tal van verrassingen te ontdekken zijn. 

De missie van de organisatie hangt vandaag nog steeds op aan de erg eenvoudige, maar eindeloze basisvraag die het zich toen stelde. Hoe kunnen we een festival organiseren zodat de noodzakelijke onderdelen ervan een maatschappelijke en sociale meerwaarde realiseren

Ontdek samen met ons alvast het muziekprogramma voor oktober en november! 

Horst Club
©

Horst Club

Muziekprogramma oktober en november:

Vrijdag 27 oktober 

Vrijdag spelen house deejays Gabrielle Kwarteng, ISAbella en Sixsixsixties de allereerste platen in de nieuwe club. Met Gabrielle Kwarteng verkennen we de mondiale dansmuziek maar ook de zwart-Amerikaanse genres als house, techno en disco. Met ISAbella krijgen we een levensbevestigende mix van house, techno en trance die afgewerkt wordt met zweterige grooves, sexy housebeats en een dansvloer boordevol energie door Kiosk Resident, Stijn Hoebeke of beter bekend als Sixsixsixties.

Zaterdag 28 oktober

Voor de tweede clubnacht staat er een stevige deep-techno line-up voor ons klaar, met niemand minder dan GiGi FM, Marco Shuttle en Islas. GiGi FM staat bekend om haar genrefluid sets, variërend van sensuele bass tot bedwelmende ambient, terwijl Marco Shuttle je meeneemt op een verkenning met zijn hypnotiserende techno. Brussels-based Islas sluit hier mooi bij aan door haar sonische sets met delay-pedalen, ASMR en ambient geluiden.

Vrijdag 3 november

Clara! springt in haar sets met gemak tussen genres en tempos. Haar Spaanse roots, brandende nieuwsgierigheid en bovenal liefde voor het dansen dienen als olie op de loeihete plaat. Ice Lattina belichaamt de ware betekenis van onvoorspelbaarheid en Le Motel is een draaikolk van beeld en geluid die de vele en verschillende plaatsen van de planeet omvat. Daarnaast voegen ze ook Roni & Lisa toe, die samen een gemeenschappelijke liefde delen voor explosieve elektronische muziek. 

Zaterdag 4 november (hosted by Beautiful Freaks)

Zaterdag gaan we helemaal los op Beautiful Freaks! Pinguin Society en Basic Moves zijn terug met hun vaste formule van Beatiful Freaks, waarmee ze willen aantonen dat de Brusselse (underground) scene springlevend is. Ze brengen voor jou de beste artiesten op het gebied van underground clubmuziek met onder andere Anna Wall, Dj Rino & Boudewijn Ericx, Evan Baggs, Michiel N & Tom Rynders, Radioactive Man (Live), en oprichter van het platenlabel 'walrus and his basic moves' .... Walrus himself. 

Zaterdag 18 november

Deze zaterdag mag je een echte housedag noemen. Met onder andere Kong Dj, een gepassioneerde verspreider van het echte house-geluid, langer dan iemand zich kan herinneren. Move D staat dan weer bekend voor zijn producties voor dansbare deephouse en techo alsook ambient. Moxie neemt je dan weer mee op een muzikale reis waarbij ze alles naadloos laat samensmelten, van klassieke Chicago house tot obscure leftfield breaks, of glinsterende disco met energieke percussieve rollers. 

Vrijdag 24 november (hosted by Slagwerk)

Voor wie Slagwerk nog niet kent: het is een Brussels label, een evenementenreeks en een platform voor digitale kunst, met de focus op hedendaagse experimentele muziek. De line-up voor hun clubavond prijkt met namen als Jam City, Liyo, Phillip Jondo, Toxe, en niet te vergeten, de oprichter zelf, Otis. Jam City staat bekend om zijn unieke mix van 80s dromerige pop, house en breaks muziek, en zijn nieuwste album "Jam City Presents EFM" belichaamt perfect deze eclectische sound. Met NTS Radio en Salon Salon des Amateurs resident Philip Jondo maken we kennis met een boeiende mix van heavy-bass club muziek, psychedelische ambiance en jungleklanken. De line-up wordt volledig gemaakt door Liyo, Otis en Toxe, die een muzikaal verhaal weven dat geluiden uit alle hoeken van het elektronische spectrum combineert met een vleugje sentiment.

Zaterdag 25 november

Deze avond is absoluut een must voor vinylliefhebbers en biedt een line-up die diep geworteld is in de underground clubscene. So-Fi en lokale Brusselse artiesten Pierro en Brassac, allen vinyl-DJ's, beloven een avond vol grooves en breaks. Blijf alert want de line-up is nog niet compleet, er staat nog een aankondiging op de planning voor een bijzondere artiest die nog bekend gemaakt moet worden. 

Horst
©

Horst

Bereikbaarheid

Horst onderneemt actieve stappen om de toegankelijkheid van de club te verbeteren. Zo worden er pendelbussen ingelegd die frequent heen en weer rijden tussen Vilvoorde Station en Asiat Park. Deze 'intercitydisco' zal ook 's nachts meerdere keren richting Brussel rijden, waardoor je als bezoeker een veilige manier hebt om thuis te komen na een avondje uit.

Tickets

Vanaf vandaag zijn tickets voor de aankomende edities van Horst Club beschikbaar! Mensen die zich vooraf hebben aangemeld voor de Horst Club kregen een dag eerder, op woensdag 13 september, vervroegd toegang tot het programma en de eerste tickets. Wil je er graag bij zijn? Aarzel niet en klik hieronder voor de eerste clubavonden van Horst. 

No-phone policy

Horst gaat een strikte no-phone policy hanteren in de club, en gaan in hun eigen communicatie de scenografie ook niet expliciet in beeld brengen. Bezoekers zullen de club dus persoonlijk moeten ervaren en ontdekken.

Kopfoto: ©

Horst Club

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête