Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
ECHT!

06/10/2022 / Dieter Holvoet

ECHT!, de Brusselse band die instrumentale optredens doet klinken als DJ sets

Ontmoet ze in het echt (pun intended) op 12 oktober in de Ancienne Belgique

Maak kennis met ECHT!: een Brussels kwartet dat bestaat uit een drummer, keyboardspeler, gitarist en een bassist. Op 100% instrumentale wijze brengen ze een mix van covers van bekende nummers en eigen producties. Hun unieke sound is een mengelmoes van electro, hip-hop, trap, funk en futuristische jazz. Dat combineren ze tot een soort van analoge dj-set, lees: beats, naadloze overgangen en de ene climax na de andere.

INWANE

In september 2021 brachten ze hun eerste plaat uit, 'INWANE'. Het is een erg divers album waar moeilijk een stijl op te plakken valt, zoals meestal het geval is met hun muziek. De highlights van het album zijn voor ons het erg melodieuze, gevarieerde nummer 'Dunes' en '500 gr.', een nummer met een onheilspellende sfeer en opvallende hip-hop- en trapinvloeden. 'More Tape' is dan weer duidelijk het resultaat van de klassieke jazztraining die de vier bandleden als basis meedragen.

Cover art van 'INWANE', het debuutalbum van ECHT!
Cover art van 'INWANE', het debuutalbum van ECHT!

BREWmix

Naast hun eerste EP en daarop volgende album staat ECHT! ook bekend voor hun BREWmixes: studiosessies waarin ze eigen (onuitgebrachte) nummers combineren met covers van bekende beats. Deze sets zijn een streling voor zowel het oor als het oog: ze worden vergezeld van VJ- en lichtshows die duidelijk maken dat het viertal best een plaats zou verdienen in een nachtclub. Hun sessies worden wereldwijd gesmaakt, van onze eigen Studio Brussel of Lefto voor Kiosk Radio tot het Londense Worldwide FM en The Lot Radio uit NYC.

Ancienne Belgique

Verkocht? Op woensdag 12 oktober staan ze met een live show in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets kosten €19 in voorverkoop en €20 aan de deur. Neem ook zeker je zakcentjes mee als je fan bent van hun album: de vinyl was al even uitverkocht, maar die avond zullen ze ter plekke re-presses verkopen.

Als je op tijd in Brussel geraakt, ga dan zeker ook eens luisteren naar hun support act, NAH. Mike Kuun is een producer, percussionist en beeldend kunstenaar die momenteel zijn tijd verdeelt tussen Philadelphia en Antwerpen. Als hij live optreedt is hij vergezeld van niet meer dan een drumstel, een aantal samplers en drum sensors. Aan de hand van een mix van getextureerde ruis en percussieve ritmes kanaliseert hij een hectische energie die ergens balanceert tussen gewelddadige vijandigheid en speelse chaos.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête