Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Cellini, gemaakt door Daniil Lavrovski

17/06/2024 / Dieter Holvoet

Cellini speelt zondag een try-out van zijn liveshow in C-mine, en jij kan erbij zijn

Een veelbelovend spektakel met live percussie en gezang, én veel nieuwe nummers.

Aanstaande zondag speelt het Belgische productie- en dj-talent met Italiaanse roots Cellini een try-out van zijn nieuwe liveshow. Het evenement gaat door in de C-mine in Genk en is het laatste voorsmaakje voor zijn shows op Pukkelpop deze zomer, en in Trix en C-mine in het najaar. Als zijn naam je niks zegt, beluister dan maar eens 'Terril' en 'Cuagula' - mijn persoonlijke favorieten. Gedreven door percussie, melodie en ijzersterke vocals en bovenal stuk voor stuk juweeltjes.

De liveshow

De afgelopen jaren stond Gianmarco Cellini vooral bekend voor z'n dj-sets die hem naar clubs en festivals over de hele wereld brachten. Erg mooie kansen en momenten, maar niet zijn ware passie, want da's livemuziek. 'Ik haal veel energie uit het samenwerken met andere getalenteerde mensen. Dat groepsgevoel staat in contrast met het eerder lone wolf-gevoel die ik als dj vaak ervaar', aldus Cellini.

Die andere artiesten zullen er best wel wat zijn op z'n aankomende shows. Op muzikaal vlak wordt hij ondersteund door Luca Fazioli (Mojo and the Kitchen Brothers, Kaat Van Stralen, Lo-lee-ta), Thomas Geysen (KRANKk) en Amina Osmanu (AMOS). Voor de visuals werkt hij samen met Niels Orens, nog zo'n Limburgs talent die we onlangs nog interviewden.

Als we hem vragen naar welk aspect van zijn aankomende liveshows hij zelf het meeste uitkijkt, is het antwoord duidelijk. "Vooral het omzetten van bestaande producties naar een meer organische bandsetting is echt heel cool. De nummers komen zo nog meer tot leven en de muzikanten geven er telkens ook een eigen draai aan. Ook met het opnieuw echt percussie spelen amuseer ik me rot, zeker wanneer we in een groove vallen en vrij zijn om te jammen. Op zo'n moment in interactie gaan met de muzikanten is echt iets magisch. Langs de andere kant ook wel echt het visueel ontwikkelen van de show samen met Niels. Nadenken over de visuals, de setup, de lichtshow."

De nummers die je zal horen op de shows zullen voor het grootste deel nieuw zijn. 'Terril' en 'Body From Mind' kwamen de afgelopen maanden al uit, de rest zal je de komende maanden nog zien verschijnen.

Tickets

De gratis tickets voor deze try-out kwamen eerder vandaag online, maar zijn allemaal al de deur uit. Het geluk wilt dat wij er een aantal aan de kant hebben mogen houden, die jij nu kan winnen! Wat je hiervoor moet doen lees je op onze Instagrampagina.

Kopfoto: © Daniil Lavrovski

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête