Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mind Against

24/03/2020 / Sophie Daniels

Emotionele meesterwerken van Mind Against op Afterlife

Mind Against is terug op Afterlife met langverwachte 'Walking Away' EP

Ze worden vaak in één adem genoemd met Tale Of Us, zijn groot geworden met hun diepe, melancholische techno en zijn al jaren vaste waarde in de dance-wereld.

Hun eerste releases verschenen in Berlijn, waar ze een monsterverbond sloten met Italianen Matteo Milleri en Carmine Conte alias Tale Of Us, en met DJ Tennis, samen de oprichters van het Life & Death-platform. De eerste EP's van Mind Against waren meteen raak. ‘Atlant’ in 2013, ‘Avalon’ een jaar later. De Mind Against-sound is er meteen volkomen duidelijk: enorm open producties met indringende breaks, en een onmiskenbaar contrast tussen duisternis en melancholie. Ze bleven producen, deden zo'n 150 gigs per jaar en schakelden nog een versnelling hoger toen ze vanaf 2016 deel uitmaakten van de Afterlife-familie.

Op dat label releasete ze in 2017 het populaire 'Solaris', samen met landgenoot Aether. Later passeerden nog 'Days Gone' en wat bijdragen aan V.A. releases. Daar voegen ze nu ‘Walking Away’ aan toe.

De titeltrack is diep, donker en wordt gedragen op de fantastische zang van Port St. Willow. ‘Bloom’ is meer een melancholische, downtempo-interpretatie van hun visie. De percussie is ingetogen en zit diep onder atmosferische pads en pianoakkoorden, om uiteindelijk tot een subtiele piek te komen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête