Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Kuba ’97

29/07/2021 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGING met Kuba ’97

De Leuvense artiest kiest zijn favoriete tracks naar aanleiding van Horst Festival

Hij is oorspronkelijk van Leuven, woonachtig te Brussel en nauw verbonden met concepten als nacht, Stelplaats en Habitat. Tegenwoordig is hij resident bij Kiosk Radio (zijn show is elke dinsdag), waar hij al eens voor Crevette Records draaide en waarmee hij met lovende kritieken de aandacht op zich vestigde.

Zo toont Kuba '97 zich een ware aanhanger van de meer song-gerichte pioniers uit de elektronische muziek, en tegelijk onderbreekt hij de liedjes doelbewust met uptempo tracks. Alle synoniemen van veelzijdig zijn typerend voor de klankwereld van Kuba '97

Voor onze #cratedigging feature maakte Kuba '97 een selectie van zijn all-time favoriete tracks, naar aanleiding van Horst Festival. Verwacht je aan een uitgestrekte trackselectie met een mix van dubstep, trap, trance en alles daar tussenin. Op 10 september kan je hem achter de Horst Festival draaitafels vinden, samen met Jeff Mills en Avalon Emerson.

De playlist

De tracks

Freaky Chakra - Halucifuge

Een meeslepende vocal over chakra’s en het vinden van het licht. Een ideale plaat om de eerstvolgende clubset mee te openen.

Symbiosis - Sensory

Een 10 minuten lange trip doorheen acid, breaks en trippy vocals. Wat heeft een mens meer nodig tijdens peaktime set in de club?

Soho Rezanejad & Frederik Valentin - Music from the Terrace

Eén van de nummers dat me het meeste kon intrigeren op een v/a album op Posh Isolation. De emotie stroomt er vanaf.

Accented Measures - Push 4 Change

Exact het soort plaat dat ik zou meenemen voor een zomerse open air. Met dit soort wonky basslines kan ik gemakkelijk uren blijven gaan in de booth.

Pet Shop Boys - Forever in Love

Deze track heb herontdekt tijdens een late night digging sessie en kwam rechtstreeks in de playlist - closing tracks. Hopelijk kan deze track snel een uitzinnig publiek bekoren en tot een emotioneel hoogtepunt brengen.

Tapestry Of Sound - Maypole Theme (Looming Giant Mix)

Hottest duo van het jaar! Roza Terenzi en D.Tiffany blijven me verbazen met hun producties. Van uptempo house, breaks tot dub … ze kunnen het allemaal. Er zijn weinig sets waar ik geen track van hen speel.

Rhythm & Sound -  Queen In My Empire (ft. Jennifer Lara)

Zonder twijfel het album dat thuis al het meeste op de platenspeler lag. Reggae dub van de bovenste plank!

Tes La Rok - Up In The VIP

Flashback naar de hoogdagen van dubstep in mijn geboortestad Leuven! Zelf naar deze periode bleef het genre er gepusht worden. Heel wat legendarische herinneringen link ik aan dit nummer. Waaronder een ietwat dronken back-to-back met Loefah in kleine bar, Café Apero.

Strawberry - Balloon Song

’90 downtempo voor melancholische winteravonden.

BEACHBOIJEFFRI - NIKE AIRFLIGHT Ft. SHONA & JORGEN (Prod. PUSS99)

De Leuvense locals TCBE weten elke keer weer te verbazen met hun unieke stijl en presence. Ik luister niet zo veel trap, maar als ik het doe, staan hun tracks op repeat!

Info en tickets

Horst Festival gaat door van 10 tot en met 12 september. Combitickets zijn uitverkocht, tickets voor vrijdag en zondag zijn wel nog beschikbaar

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête