Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

21/10/2016 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGIN met Amotik

Amotik is zo'n kerel die je toevallig tegenkomt en dan nog eens fantastische producties blijkt te hebben. We leerden hem kennen door Blawan, die zijn plaat tijdens Extrema Outdoor oplegde. Daarna zagen we hem nog aan het werk op Kryptonight, en sindsdien volgen we hem op de voet.


Initieel komt Amotik uit het Verenigd Koninkrijk maar is al jaren woonachtig te Berlijn. Hij is baas van zijn eigen label AMOTIK waar binnenkort de vijfde release van uitkomt. Als producer maakte hij ook een nummer voor het label van Tommy Four Seven. Wij vroegen hem naar zijn favoriete platen en kregen deze fantastische lijst in de bus.CNCPT - BRENDA 002 (BRENDA)


Wie dit ook is, hij is een genie. Zijn tracks zijn heel sterk en super consistent.EDIT SELECT & MIKE PARKER - COMPOSITE 0.1 (EDIT SELECT RECORDS)


Als je mijn nummers hoort, weet je dat ik van een beetje emotie hou, en dit is een fantastisch voorbeeld van een track met veel gevoel. En tegelijkertijd ook enorm hypnotisch klinkt. Iets om je ogen te sluiten en je volledig te laten gaan.FALLING APART - THIRD FRAGMENT (FALLING APART)


Deze klinkt fantastisch. No messing!ALFREDO MAZZILI - SHAMASH (LATHAN AUDIO)


Shamash is een geniale plaat voor mij, maar de hele EP is heel sterk met hele coole remixes van Wrong Assessment en Iori -beide zeer goed bezig op het moment.STEPHANIE SYKES - SAKURA (47)


Stephanies tracks op 47 en Prodigal Son zitten helemaal in mijn straatje. Een doordachte mix van rauw en episch op hetzelfde moment. Ik ben eigenlijk van alles fan van wat ze de laatste tijd maakt.JUDAS - DISGRACE IV (ARTS)


Een iets oudere plaat, maar eentje die nog steeds dienst doet. Het heeft zo'n infecterende vibe, die je vasthoudt vanaf het de eerste beat.NEZNAN - ROTOR - JEROEN SEARCH REMIX (FLOAT RECORDS)


Jeroens platen hebben altijd zoveel energie. Deze remix is een perfect voorbeeld daarvan.ANJA ZAUBE - RAVENOUS - BLIND OBSERVATORY REMIX (NEMOUROUS)


Eentje die je moet luisteren terwijl de zon opkomt. Een grillige plaat.VERTICAL SPECTRUM - DEVIANT BEHAVIOUR (NACHTSTOM SCHALLPLATTEN)


Trippy en hypnotische muziek op z'n best.PROJECT STS-31 - SPIRALGALAXIE A1 (SOLAR ONE MUSIC)


De zaligheid zelve. De openingstrack op dit album inspireerde me om meet beatloze muziek te produceren.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête