Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
cellini

23/06/2017 / Raisa Moureau

Cellini heeft een nieuwe EP en gaat field tracken in Nepal

Het is enkele maanden stil geweest rond de jonge producer uit Limburg. Een tijdje geleden zagen we nog hoe hij live in de studio een nieuwe track compileerde, nu heeft dit talent van eigen bodem zijn eerste EP klaar. Cellini is een producer die met zijn muziek een verhaal wil overbrengen. En dat verhaal hoor je klaar en duidelijk in zijn nieuwe tracks. Ze zijn puur, rauw en gevoed met emotie. Als je dacht dat Cellini na deze intense trip even op adem moet komen, think again. Cellini is al volop bezig met zijn volgende EP, hij trekt er zelfs voor naar Nepal.
In mijn tracks wil ik sounds verwerken die geladen zijn met emotie. - CelliniEn dat is nu net de reden van zijn reis door Nepal. Hij gaat er op zoek naar rauwe en pure geluiden die hij kan gebruiken in de tracks van zijn nieuwe EP. Met een portable recorder trekt hij het land door op zoek naar sounds met een emotie, sounds die niet per se bedoeld zijn om mooi te klinken. Hij gaat op zoek naar imperfectie.
Het contrast tussen elektronisch en akoestisch boeit mij enorm. Het geeft een verhaal mee aan mijn tracks en het maakt ze menselijk. - CelliniDie imperfectie denkt Cellini te vinden in Nepal. Een land met een mysterieuze en spirituele sfeer. Hij trekt er door het Himalaya-gebergte en bezoekt kloosters op zoek geluiden geladen met emotie. Cellini kickt op het contrast tussen strakke statische drums en zweverige meeslepende sounds, dat heeft hij al eerder bewezen in de tracks die hij geproducet heeft. Zoals deze free download die we een tijdje geleden weg hebben gegeven.
Behalve stevige beats, kan ik ook enorm genieten van de stilte en de kracht die die stilte meedraagt. Daarom lijkt het Himalaya-gebergte de ideale locatie voor mij. - CelliniJe kunt Cellini's hele trip volgen via zijn Facebook en Instagram. Via zijn social kanalen geeft hij tijdens zijn reis een voorsmaakje van wat je mag verwachten op zijn volgende EP. De eerste track van zijn nieuwe EP luistert naar de naam Minerva en komt binnenkort uit. Deze producer heeft heel wat in zijn mars en volgens ons hebben we het laatste nog lang niet gehoord. Jup, Cellini, die gaat het maken.


Foto door ANNIKA WALLIS

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête