Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Bad Generator

20/09/2017 / Raisa Moureau

Joyhauser lost nieuwe EP met remixes van (inter)nationale toppers

Als je dit jaar naar een Belgische club of festival ging, dan heb je waarschijnlijk Joyhauser aan het werk gezien. De Limburgse boys uit Bilzen zijn niet meer weg te denken uit de huidige scene en na hun grandioze passage van de zomer, lossen ze op 25 oktober hun nieuwe EP Bad Generator op Floorfiller Music. Met deze release zet Joyhauser melodieuze techno weer volop in de schijnwerpers. En ahja, hadden we al gezegd dat de plaat geremixt wordt door Marco Bailey en Kevin de Vries?

Bad Generator is lekkere techno met een licht melancholische teint. Zo'n plaat die tijdens een set in een club gedraaid wordt en waar je het helemaal warm van krijgt. Minimalistische grandeur zoals enkel zij het kunnen. Na een psychedelisch intermezzo, floept Bad Generator de drumcomputer weer aan en zweven we verder op deze heerlijke plaat.

Marco Baileys muziek werd Joyhauser met de paplepel ingegeven, een hele eer dus dat deze Belgische grootmeester deze remix voor zijn rekening neemt. Bailey groeide uit tot een pionier in de Belgische scene en tourt al jarenlang de wereld rond. Al is het pas de laatste jaren dat hij zijn verdiende lof krijgt van het Belgische publiek.

Voor Bad Generator laat Marco zijn acid kunsten de vrije loop en maakt hij er een echte dancefloorkiller van. Als Marco zich moeit, dan weet je dat de poppen aan het dansen gaan. Hij tovert de plaat om tot een pure techno track waarin de bassen en kickdrums elkaar opvolgen. Het melodieuze karakter van plaat laat hij eerder links liggen. Het tempo in z'n remix ligt wel wat hoger dan dat van de originele track. Een typische Marco Bailey-plaat.

Kevin de Vries daarentegen gaat wél aan het werk met het melodieuze karakter van Bad Generator. We zagen deze Duitse jongeman aan het werk op Extrema Outdoor en hij overtuigde ons toen al van zijn magie. En dat is ook zijn remix... Een magische trip met een duister, soms trance-gericht kantje. Als je 'm hoort, dan weet je wel wat we bedoelen.Wij zijn fan!

Bad Generator

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête