Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Paquita Gordon

09/04/2019 / Sophie Daniels

Artiesten van de Dekmantel line-up die je nog niet kende (deel 1)

Maar nu wel zeker moet leren kennen.


Jaarlijks poogt Dekmantel de grenzen van elektronische muziek te overschrijden. We doken in het omslachtige programma en dat was een feestje op zich. Zoveel nieuwe namen en artiesten zie je op weinig andere Europese festivals. Dekmantel staat dan ook bekend als dé walhalla voor te ontdekken talent. De artiesten die hier optreden, mogen op beide oren slapen: word je hier geboekt, dan is je carrière gelanceerd.

Amato & Adriani

De Fransman Michel Amato, oftewel The Hacker, is één van de grote namen in de electro/techno-wereld. Vooral samen met Miss Kittin boekte hij grote successen. Voor deze speciale live-uitvoering deelt hij het podium met Mannequin-hoofd Alessandro Adriani, de huidige wereldrecordhouder als het gaat om het produceren en uitbrengen van de meest hevige EBM-psychopompjackers.

Cybotron

Opgericht in 1980, als dé grondlegger van de elektro/techno scene. De futuristische verkenningen van een jonge Juan Atkins, met Richard Davis aan zijn zijde, zetten een revolutie in de elektronische muziek in gang. In 1995 ging de band uit elkaar, Atkins richtte Model 500 op en maakte daar al snel een debuutalbum mee. Davis bleef muziek maken onder de naam Cybotron. Nu, bijna veertig jaar na de oprichting, gaat Richard Davis als Cybotron op tour. Dikke boeking, zeker zien!

Identified Patient

Afgelopen jaar debuteerde de Nederlandse Job Veerman op Pinkman, de Rotterdamse talentenbak waar artiesten als Alessandro Adriani en Xosar hun eerste stappen zetten. De jonge producer, ex-huisgenoot van maatje Job Sifre, is sindsdien overal te zien: De School, Dekmantel, Concrete, Bar, Strange Sounds From Beyond, Berghain, ... Laat u pletwalsen door zijn donkere en energieke stijl, doordrongen van EBM, electro, wave en techno.

Elena Colombi

Elf jaar geleden verruilde ze het Noord-Italiaanse Bergamo voor de Britse hoofdstad. De Italiaanse maakte naam met het organiseren van underground-feestjes in haar woonplaats en als radio-host bij het internetradiostation NTS (tip: beluister hier haar shows). Afgelopen zomer stond ze nog op het Lentekabinet, in De School, Berghain, … Dj Mag noemde haar onlangs nog hét hoogtepunt van het geweldige Field Maneuvers in Londen.

The Lotus Eaters

Oftewel het nieuwe liveproject van Lucy en Rrose. De twee technogiganten brachten al eerder samen muziek uit. In 2016 op Lucy's label Stroboscopic Artefacts en 2018 op Rrose's Eaux, maar sinds hun debuut op ADE in oktober 2018 touren ze ook gezamenlijk. Verwacht je aan polyritmische rave-techno met krakende breakbeat onder het motto: als iets te clean klinkt, mist het charme. En dat dan nog eens live, diepe buiging.

Paquita Gordon

Iemand die niet meteen onder de noemer hardtechno thuishoort (zoals alle artiesten hierboven), maar zeker de moeite waard om te gaan checken is Paquita Gordon. De Terraforma-resident stond vorig jaar in het voorprogramma van het Hamburgse deephousekanon David August en timmert stilaan aan haar weg richting de Europese top. Muziek waar heel veel inzit, van dystopische elektronica tot gestripte Berlijnse techno, en van cosmic soul-jazz tot oldskool à la Mr. Oizo's 'Flat Beat'. Een selector pur sang.

Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar, maar enkel voor donderdag en vrijdag. De rest is al lang de deur uit.