Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
spfdj

26/07/2019 / Sophie Daniels

Artiesten van de Dekmantel line-up die je nog niet kende (deel 2)

Nog enkele weken en dan barst Dekmantel los. Het Hollandse festival staat al enige tijd bekend als een van de meest vooraanstaande festivals op het gebied van de meer experimentele elektronische muziek.

In deel 1 kon je al lezen wie je zéker niet mag misschien, aanschouw hier het vervolg.

Arpanet


Als altijd staat er een keur aan danceveteranen op Dekmantel. Dit jaar is dat naast Juan Atkins bijvoorbeeld Gerald Donald, de man die met Drexciya en Dopplereffekt tot de tweede golf pioniers uit Detroit behoorde. De liefde voor Kraftwerk is in al zijn werk voelbaar. Zijn muziek klinkt als de jaren ’80 versie van de toekomst.

Batu

Na zijn sterke set op Dekmantel Selectors vorig jaar in Kroatië (die overigens werd verkozen tot een van de beste sets van 2018 door The Guardian) is het heel logisch dat Batu is uitgenodigd. De Britse technoproducer vindt veel dancemuziek klinken alsof het voor de karaokebar is gemaakt, en leidt als baas van innovatief label Timedance het verzet.

The Empire Line

Varg en Christian Stadgaard, bekend van de labels Northern Electronics en Posh Isolation, vormen samen met vocalist Isak Hansen The Empire Line. Het trio gaat verder dan techno en laat in hun muziek veel experimentele invloeden klinken. Met de release van Rave op het Northern Electronics van bevriende artiest Abdulla Rashim vertalen ze hun live performances, die ze onder andere langs Berghain heeft gebracht, naar een volledige release.

Ugandan Methods

Regis + Ancient Methods = Ugandan Methods. Dit duo technohardhitters slaan de handen op Dekmantal nog eens ineen voor een zeldzame Ugandan Methods-show.

SPFDJ

All good things electro, hardcore en trance. Deze in Zweden geboren producer heeft haar eigen label, Intrepid Skin, woont tegenwoordig in Berlijn en noemt haarzelf speedy fucking DJ. Dan weet je al wat je te wachten staat.

Neon Chambers

Neon Chambers dat is de Britse techno wonderboy Sigha en het Franse experimentele genie Kingding Ray die samen een duo vormen. Vorig jaar maakten ze hun debuut op Berlin Atonal, en dat werd meteen gezien als dé performance van het festival. Ga deze zeker checken, want ze zijn zuinig met hun optredens.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête