Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cadans

30/05/2018 / Sophie Daniels

De 6 beste platen van deze week

Steve Redhead - Twisted Loser (Reda Recordings)

De Belgische producer Steve Redhead presenteert zijn nieuwe EP Sour Is A Secret, die bestaat uit twee door acid geïnspireerde tracks. Wij gingen resoluut voor de bijl voor Twisted Loser, net als Charlotte De Witte en Slam trouwens. Snoeiharde acid-techno, gemaakt voor donkere zalen met stroboscopen en rookmachines.Astronomy Domine - Lammas (MM Audio)

Italiaan en piepjonge producer Astronomy Domine brengt deze maand zijn langverwachte EP Lammas uit op het wederom Italiaanse MM Audio - een label dat al als doorgeefluik fungeerde voor artiesten als Tripeo, Drafted en Tadeo. Wrong Assessment en Pacou ontfermden zich over de remixen, de Italiaan zelf nam de twee eerste tracks voor z'n rekening. Lammas steekt er dan ook met kop en schouders bovenuit en werd ook gecomponeerd door middel van oude percussies die gebruikt werden op Ierse rituele gebeurtenissen, of dat zeggen ze toch.Cadans - Dof (Wolfskuil Records)

Cadans is het alias van Jeroen Snik, een Nederlander die om onbegrijpelijke redenen nog altijd niet dezelfde status als de Oscar Muleros en Randomers van deze wereld heeft. Zijn EP Slit komt op 1 juni uit op het Wolfskuil Records van Darko Esser, waarvan Dof de tweede track is. Big room tunneltechno is het credo.Perc & Truss - Leather & Lace (Ghost In The Machine Remix)

Ghost In The Machine tovert met kick drums en klinkt als een dromerige, eigentijdse variant van Chris Liebing. Als je dan ook nog weet dat hun muziek door Perc wordt uitgebracht, snap je dat ’t rechtstreeks in je favorietenlijst kan. Leather & Lace werd in mei vorig jaar in de platenwinkels gedropt door het monsterduo Perc en Truss. Nu brengen ze een remixserie uit met Ghost In The Machine, Mumdance & Logos en Pinch.Naty Seres & Bensen – Interplanetary Dust Clouds (Atmophile Electronics)

Labelbaas Naty Seres neemt samen met Bensen - iemand waar we eigenlijk niet veel over weten - de tweede release van haar label voor haar rekening, Virtual Cloud Dimension EP. Interplanetary Dust Clouds is karaktervol, aanstekelijk en kan opgegooid worden tijdens een stevig feestje. Zo simpel kan het soms zijn.


Rogue Unit - Daytona [Unit 16 Mix] (Detroit-Berlin)


Het Antwerpse techno label Detroit-Berlin viert zijn eerste verjaardag met het uitbrengen van een gelimiteerde editie van 200 genummerde Daytona vinyls van de hand van Rogue Unit, het alias van Frederik Strobbe. Alle vier tracks kregen heuse remix laag over zich heen. Wij gingen voor de Unit 16 Mix. Sterk staaltje industrial gabber techno.


https://www.youtube.com/watch?v=ZnUBJRH0y5k

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête