Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

26/09/2016 / Sophie Daniels

Where House stopt er mee en nodigt MORD uit op laatste editie

10 november. Prik deze datum a.u.b. met alle punaises die je kan vinden vast op je kalender want dan zal het laatste wapenfeit van Where House plaatsvinden in hun geliefde Petrol.

Where House zit al meer dan 3 jaar in het wereldje en was de laatste jaren de bakermat voor de hardere en analoge techno in Vlaanderen. Het zette dj's als 138, Keepsakes, Gaja, Sunil Sharpe en Happa als één van de eersten op hun affiche en zorgde voor een unieke live-set van Ansome, Ossian en Ayarcana. De voornaamste reden waarom ze stoppen is de sluit van Petrol en het feit dat ze geen evenwaardige vervanger voor deze plek hebben gevonden binnen het Antwerpse. 

"
We zijn er gerust in dat er in Vlaanderen opvolging is voor de sound die we de afgelopen jaren hebben gepusht. Voornamelijk van de heren van RIMBU kunnen we nog veel moois verwachten de komende jaren.


Met feesten die steeds tot in de nok gevuld waren, gaat Where House de geschiedenisboeken in. Ze lieten ons kennismaken met dj's als UVB, Charlton en Ansome. Het was dé broedplaats van te ontdekken talent in de hardere technowereld. Ook Bas Mooy, labeleigenaar van MORD, was een graag geziene gast op hun evenementen. Hij mag dan ook met zijn label nog een laatste keer alles losgooien op hun laatste event. AnD is de eerste naam die bekend werd gemaakt, hij speelt als eindact en zal dus de laatste zijn die ooit op Where House heeft mogen draaien.


"
We hebben nooit gemikt op grote namen maar voor ons was de 3 years editie met drie volle zalen het teken dat we met Where House in Antwerpen -en zelfs Vlaanderen- op een paar jaar tijd echt een scene hebben kunnen opbouwen met de focus op de hardere kant van techno. Dat we zonder met headliners te werken maar te focussen op kwaliteit, jong en oud, van eigen bodem en enkele buitenlandse onbekende parels toch 1000 ravers mochten ontvangen die er helemaal voor gingen, was subliem.


Dat we Where House gaan missen, is een feit. Dat er talent klaar zit om hen op te volgen, dat ook. Wij kijken alvast met heel veel plezier terug op de leuke feestjes die we er meemaakten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête