Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
CedericVandenberghe

25/04/2024 / Evelyne Vanherf , Julie SaudemontJulie Saudemont

Kick-off van het open-air seizoen van Modul'air: 3x dansen in de maand mei

Voor elk wat wils op 1, 4 & 9 mei!

Dansen op hypersonische trance vibes met een frisse pint? Of liever knallen op de dikste hard technoplaten? Of ga je toch liever voor onstuimige industrial tracks om de dag mee weg te dansen? Dan ben je zeker op je plek bij één van de 3 open-airs van MODUL'AIR op 1, 4 & 9 mei!

Het befaamde open-air concept in Flanders Expo - MODUL'AIR - is terug in full force. Volgende week starten ze met een eerste reeks van open airs - deze shows zullen het begin markeren van een uitgebreide zomerse openluchtreeks. Een serie evenementen die jij en ik maar best even in onze agenda aankruisen! 

In tegenstelling tot voorgaande jaren trekken ze de eerste 3 shows zonder hulp van externe concepten. In juni komen er nog samenwerkingsedities uit, maar de aankondiging daarvan volgt later.

Met als kers op de taart een volledige herontwerp van hun kenmerkende Orbit-podium in samenwerking met Kader Meraki

Kader Meraki
©

Kader Meraki

Kader Meraki
©

Kader Meraki

Kader Meraki
©

Kader Meraki

Kader Meraki
©

Kader Meraki

Kader Meraki

Het team van MODUL'AIR kondigt ook een volledige herontwerp aan van hun kenmerkende Orbit-podium in samenwerking met Kader Meraki.

Kader Meraki gaat niet alleen over decorontwerp of scenografie; het gaat over het vormgeven van identiteiten. Elk muziekpodium, festival, evenement of concert heeft zijn eigen karakter en sfeer. Het is hun missie om dat te ontdekken door de muziek, de mensen en de visie van de organisator en al zijn kenmerken te vertalen naar iets visueels. En laten ze daar voor de volle 100% in geslaagd zijn.

Het nieuwe stage design van het Orbit-podium geeft de indruk om een nog intiemer onderdeel te zijn van het feest door de capaciteit van het publiek letterlijk "in de hoogte" te tillen en hierdoor de middenruimte te vergroten. Ons doet het vooral denken aan een mooie inspiratiebron van hoe de Transition stage eruit zag op MODUL'AIR Festival 2024 in april. 

Céderic Vandenberghe
©

Céderic Vandenberghe

Foto  van Modular Festival en MODUL'AIR Open Air: Genesis, in opdracht van MODUL'AIR
© MODUL'AIR

Een duik in de wereld van trancy/breaky techno

Woensdag 1 mei — MODUL'AIR Open Air: Genesis 

In de kloppende wereld van muziek zijn het niet altijd de mainstream namen die de meest intrigerende geluiden produceren. Soms zijn het de opkomende artiesten die de grenzen van genres verleggen en nieuwe paden bewandelen. 

Met trots presenteren we de eerste drie artiesten als lokale helden! Trillosta zal de Orbit openen, nadat we hem meerdere keren hebben zien verschijnen in Decadance en andere clubs in Gent. Hij mag nu ook een set op MODUL'AIR afvinken, iets wat voor veel opkomende artiesten hoog op het verlanglijstje staat! Helena Lauwaert en Pegassi navigeren moeiteloos door de gangen van Flanders Expo (iets wat voor sommigen de dag vandaag nog steeds een behoorlijke opgave blijkt te zijn). Ze spelen een energieke thuismatch en zorgen ervoor dat debutanten Supergloss, Benwal, DJ Hyperdrive & TDJ een wel opgewarmd publiek voorgeschoteld krijgen! 

Geniet hieronder van DJ Hyperdrive zijn set van vorig jaar op het Glitch festival. Laten we hier toch wel grote fan van zijn! 

Verkenning van de hardere beats op zaterdag

Zaterdag 4 mei — MODUL'AIR Open Air: Genesis

Deze zaterdag staat in het teken van harde en stampende techno met rauwe energie en industriële esthetiek. Met meesters zoals Airod aan boord, die de vaardigheden bezit om kille, verlaten fabriekshallen te transformeren tot bruisende dansvloeren, doordrenkt met zijn abstracte geluiden en hypnotiserende texturen. Dario Brkic, alias Airod, is afkomstig uit Parijs en wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde artiesten in de Franse technoscene. Airod blijft zijn eigen unieke stijl van techno ontwikkelen, zowel duister als krachtig, onstuimig en onvermoeibaar.

De mysterieuze elektronische krachtpatser AnD past perfect in dit plaatje omdat hij techno combineert met ruwe en harde dynamiek. Sinds zijn eerste studio-uitstapje in 2009, Nebulos/Serum op Mindset, is AnD nooit gestopt met evolueren en het doorbreken van geluidsbarrières. AnD kan gemakkelijk worden beschouwd als één van de grondleggers van de snelle, spijkerharde techno die momenteel de dansvloeren wereldwijd domineert, en bewijst dat AnD zijn underground roots nooit heeft verloren. In zijn eigen woorden draait het om "Go Hard Or Go Harder".

Zijn zullen het nieuwe podium delen met Byørn, die een diepe, meeslepende dimensie zal toevoegen aan het geluid, terwijl Don Woezik de atmosfeer elektrificeert met zijn kenmerkende stijl. Verwacht van Lena De Roose een mix van vrolijke, melodieuze harde techno en de stuwende beats van hardstyle, terwijl Lolalita b2b MYU:SA de energie verhogen met hun naadloze samenwerking.

Grootmeesters worden verzameld onder de nieuwe Orbit stage voor dikke industrial

Donderdag 9 mei  — MODUL'AIR Open Air: Klangkuenstler & Kobosil

We duiken dieper in de wereld van techno met op donderdag vijf artiesten die hun donkere en unieke stempel drukken op het hardere slagwerk. 

Klangkuenstler en Kobosil staan centraal als headliners voor deze open air. Beiden zijn afkomstig uit Duitsland en worden gekenmerkt door krachtige ritmes en hypnotiserende melodieën. Zowel Klangkuenstler als Kobosil genieten wereldwijde bekendheid en weten altijd de perfecte track te vinden die aansluit bij de ritmes van het publiek.

Meng hierbij de muziekstijl van Somewhen, een samensmelting van old-school rave, acid-inspiraties en techno. Zijn geluiden zijn doordrenkt met de energie van het rave-tijdperk uit de jaren 90, vermengd met elementen van acid house en industriële esthetiek, wat resulteert in tracks die een meeslepende ervaring bieden. Voeg daarbij de duistere klanken van Cloudy, die het publiek meenemen op een reis van stuwende bassen, harde slagen, emotionele momenten en vocals. Keyser's muziek weeft dan weer een sfeer van zwartrode stemmingen, waardoor luisteraars worden ondergedompeld in de diepere krachten van techno. 

Deze artiesten blijven graag hangen aan de donkere zijde van techno, gekruid met een sprankje mysterie zoals deze dag ook zal lopen. 

Céderic Vandenberghe
©

Céderic Vandenberghe

Céderic Vandenberghe
©

Céderic Vandenberghe

Tickets

Voor een ticket voor één van deze drie eerste events betaal je voor de final wave nog 29,90 euro. 

Vergeet zeker niet om de app van Modul'air te downloaden op je gsm voor de vele pintjes om te bestellen!

Kopfoto: ©

CedericVandenberghe

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête