Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voodoo Village Day 1

06/07/2016 / Raisa Moureau

Voodoo Village dag 1: Techno van de bovenste plank (2/7)

Wat begon als feestelijke zondagse activiteiten - drie keer dan toch- groeide uit tot een volwaardig festival. De naam? Voodoo Village. Met stagehosts We Bring You, Fuse en We Are The Future wisten ze voor deze eerste editie knappe namen als Alan Fitzpatrick, Rødhåd, Guy Gerber, Heidi en Patrick Topping te strikken. Wij trokken zaterdag 2 juli en zondag 3 juli ten strijde!

[caption id="attachment_1641" align="alignnone" width="2048"]Shots by NACHTSCHADUW Shots by NACHTSCHADUW[/caption]

Een gratis parking net naast de festivalweide? Daar draait de organisatie van Voodoo Village haar hand niet voor om. Iedereen kon netjes parkeren op nog geen 300 meter wandelen van de weide. Top. De organisatie aan bar en inkom verliep aan het begin een beetje stroef. Maar we zetten hier graag een joker voor in want dit werd op echt wel veel vlakken goed gemaakt.

Eén van de grootste troeven van Voodoo Village was toch wel het aanbod aan kwaliteitsvolle pompende beats. Laat die nog eens uit een bom van een geluidssysteem -ja Funktion-One- knallen en BAM! Bedankt Voodoo Village.

Onze zaterdag opende met nog een straaltje zon en Mathias Kaden aan de We Are The Future stage, de enige dj die het trouwens live deed op dit festival. Een funky setje dat perfect bij de mood paste en heel wat mensen kon bekoren. Voor ons jammer genoeg een van de minste sets die we op Voodoo Village ontdekten.

Shots by NACHTSCHADUW

Shots by NACHTSCHADUW

Dan over naar Heidi. Het was voor haar de eerste keer dit jaar dat ze in ons land achter de decks mocht vertoeven. Ze had er blijkbaar wel zin in, ons Heidi. Aan danspasjes geen gebrek tijdens haar set.

Heidi #whathappensatvoodoovillage

Posted by What Happens on Saturday, July 2, 2016


Ondertussen bereikte de muziek van de Fuse stage onze trommelvliezen. Toch eens even gaan checken wie verantwoordelijk is voor die harde bassen aan de overkant! Fabio Florido -die we eerder al aan het werk zagen tijdens de Play Differently-tour van Richie Hawtin- gaf er het beste van zichzelf. Dit konden we wel heel erg pruimen.

Even een korte plaspauze, Alan Fitzpatrick was de volgende aan zet en die wilden we voor geen geld van de wereld missen. En uhm... zien en horen we dit nu goed? Op Voodoo Village hebben zelfs de dixies een eigen stage, hallelluja. Pipi doen op klassiekers als I'm Your Friend, House Every Weekend en It's Yours. 't Is eens iets anders.

[caption id="attachment_1643" align="alignnone" width="2048"]Shots by NACHTSCHADUW Shots by NACHTSCHADUW[/caption]

Oké Alan, wij zijn er helemaal klaar van. Laat maar komen. Wat we daar gepresenteerd kregen was gewoon een ma-gi-stra-le set. De ene technoplaat na de andere gooide hij onze richting uit alsof het niks was. Als er iemand is die tijdens deze set stil kan blijven staan, verdient ie een paar kletsen. Heerlijk. Hij gooide er een Johannes Heiltje tussen, een streepje Marco Bailey en een vleugje The Advent. Held!

Alan playin some Johannes Heil

Posted by What Happens on Saturday, July 2, 2016

Helemaal opgewarmd en klaar voor dé afsluiter voor de avond Rødhåd. We hadden de eer om een kort praatje te slaan voor zijn set en ja, hij is echt even sympathiek als ie eruit ziet. Rødhåd moest zeker niet onder doen voor Fitzpatrick en ging verder op hetzelfde elan. Techno van de bovenste plank toverde deze Ier uit zijn vingers, waarvoor we hem uitermate dankbaar zijn. De wei voor de Fuse stage was aan het einde van de dag gewoon één grote modderpoel van de dansende kletsende voeten die er de hele dag in hadden staan ploeteren.

13584718_868781556561387_2781852577378286231_o

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Rødhåd was de ideale afsluiter voor dag één van Voodoo Village. Moe, voldaan, met mooie herinneringen en met een kilo modder onder onze schoenen trokken we tevreden de lakens van de hotelkamer over ons hoofd.

Coverfoto © Nachtschaduw
Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête