Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Seventy Eight Records

28/12/2016 / Sophie Daniels

#VINYLVONDST: Seventy Eight Records (Maastricht)

Dat vinyl aan een opmars bezig is, moeten we je niet meer te vertellen. Maar al is vinyl erg in trek, de koop en verkoop ervan gebeurt vooral op platenbeurzen. En dat hebben ook de platenboeren geweten. Om zich te onderscheiden van de grote ketens pakken de winkels uit met een een gespecialiseerd aanbod en kennis van zaken.

Bij Seventy Eight Records ligt de focus op techno, house en disco. Ook een label is in de maak, al heeft de platenzaak nu de hoogste prioriteit. De platenwinkel kreeg onderdak in de Boschstraat in Maastricht, op nog geen 5 minuten van het centrum. Dit wordt zonder twijfel één van de hotspots in Maastricht.

Wij gingen een kijkje nemen bij onze noorderburen en kwamen met twee versgeperste platen naar buiten.

1/ Stephanie Sykes - Walking Alone EP (Prodigal Son)


Dé plaat waarmee we Stephanie Sykes leerden kennen. Stephanie Sykes is oorspronkelijk Duits, maar woont al jaren in Engeland. Ze is al ettelijke jaren bezig met producen en bracht al platen uit op het Turkse VENT, Dasha Rush's Full Panda Records en 47, het label van Tommy Four Seven. 2017 wordt sowieso hét jaar voor de dame.

De Walking Alone EP bestaat uit vier staalharde nummers, waarvan Ansome en Edit Select er beide ééntje voor hun rekening namen. Prodigal Son bracht de plaat uit op 7 november en is enkel te verkrijgen via vinyl.


2/ UVB - For We Live By Sight EP (Body Theory)


Vanuit het niets was hij daar ineens met Mixtion, de track die vorig jaar vele technofans gek maakte in de festivalzomer. Ook Mord Records, het label van Rotterdamse Bas Mooy, zette zichzelf door het uitbrengen van deze track meteen op de technokaart.

De Franse revelatie UVB bracht op 21 november zijn langverwachte For We Live By Sight EP uit op zijn eigen Body Theory label. Echte warehouse techno zoals we het van hem gewoon zijn.Adres
Boschstraat 75A
Maastricht

Openingsuren
ma-di: gesloten
woe: 10u tot 18u
do-vrij: 10u tot 21u
zat-zon: 12u tot 18u

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête