Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

18/03/2016 / Sophie Daniels

#VINYLVONDST: George and the Bear (Genk)

George and the Bear is een gezellige combinatie van platen- en koffiezaak met een ruim aanbod tweedehandsplaten, nieuwe releases en koopjes! Wij gingen een kijkje nemen en kwamen met een leuke vondst thuis.

Je vindt er alles van rock 'n roll tot hiphop en van house tot techno, en onze aandacht die ging vooral naar dat laatste uit. Na een half uurtje graaien hadden we al een stuk of zes vinyls in onze hand en na een grondige uitsluitingsbeurt, bleven er daar nog twee van over. Aanschouw!

Richie Hawtin - Minus/Orange


Onze eerste plaat van de koning der minimal techno. We herkenden de EP niet meteen maar voor €12 mag je zoiets nooit laten liggen. De plaat werd oorspronkelijk in 1998 geproducet, maar kent tot op de dag van vandaag nog een grote populariteit op het internet. Minus/Orange telt vier aparte tracks en stamt nog af van de tijd waarin Richie stevig durfde doordrammen. Een echte clubplaat, gewoon rechttoe rechtaan beuken. De steeds herhalende loops zijn dan ook prima te verteren in dat soort situaties.

 

Ortin Cam - Down The Way


We twijfelden tussen deze plaat en eentje van Marco Bailey. Maar omdat we al redelijk wat vinyls van Marco in onze kast hebben liggen, gingen we toch voor deze. De plaat zag er al goed gebruikt uit en dat is altijd een goed teken. Down The Way dateert van 2005 en werd uitgebracht op het Traction label dat bekend staat om z'n harde technotracks. De EP bestaat uit twee tracks, waarvan één TDR remix. Een hele mooie plaat, die geregeld opgelegd zal worden tijdens onze huiselijke feestjes.

Wil je zelf eens grabbelen in hun platen? Vennestraat 353 in Genk is the place to be.

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête