Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

17/01/2018 / Sophie Daniels

Thomas P. Heckmann releaset album op label van Dax J

Thomas P. Heckmann, een van de zovele legendarische Duitse technoproducers, heeft vooral in de jaren '90 veel furore gemaakt. Hij brengt sinds jaar en dag een aangename mix van EBM, acid, industriële en experimentele techno. Zijn meesterwerk 'Amphetamine', dat in 1994 uitkwam, zorgde ervoor dat Thomas P. Heckmann internationale bekendheid verkreeg. En absoluut terecht. Snoeiharde acid techno die een heel groot publiek meteen aansprak. In 1994 was zijn artiestennaam nog Drax LTD. III, maar hij koos er al snel voor om zijn echte naam te nemen als artiestennaam.

Zijn nieuwste productie is een volwaardig album en draagt de toepasselijke naam 'Body Music'. Niet alleen omdat hij veel Electronic Body Music-invloeden zijn stijl laat bepalen, maar ook omdat je zijn muziek nu eenmaal doorheen je hele lichaam voelt. Op Body Music speelt Thomas P. Heckmann zijn 30 jaren ervaring uit als een van zijn grote troeven. Bovendien brengt hij een combinatie van analoge en digitale synths en samples.

Het album 'Body Music' bestaat uit 14 tracks en krijgt een eerste album teaser in februari. Het volledige album is vanaf maart te verkrijgen. Hij brengt het album uit op een driedubbele LP, CD en via verschillende digitale kanalen.

Het album verschijnt bovendien op het label Monnom Black van de alombekende beukbaas Dax J. Dat op zich belooft al heel wat aan fans van acid en stevige portie techno.

De eerste plaat van zijn album, 'Provide The Future' werd ondertussen al gelanceerd via Soundcloud.Body Music (Album Teaser) MONNOM 012
A1. Zeitmaschine
B1. Provide The Future
B2. Bodywrap (DUB)

Body Music MONNOM 013
A1. Provide The Future
A2. Parasomnia
B1. Zeitmaschine
B2. Body Music (EBM 3)
C1. Bodywrap
C2. Cabin Fever
D1. The Hand That Rocks
D2. Bloody Vacant
E1. No Saint
E2. Acid Head
E3. Hardbeatfunk
F1. Veitstanz
F2. Drowning
F3. Departure

Stay tuned en kom er dankzij What Happens in de komende twee maanden alles over te weten!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête