Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

28/10/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Various Artists - A Number Of Thoughts (Doka, Sinfol, Phara & Pär Grindvik)

We maakten een paar weken al het geweldige nieuws bekend dat er een plaat van Phara ging verschijnen op het gerenommeerde Sthlm LTD, het label van Pär Grindvik. De track van Phara maakt deel uit van een Various Artists EP waarop ook labelbaas Pär Grindvik en de Nederlandse wonderkids Doka en Sinfol hun kunnen etaleren.

De Zweedse producer Pär Grindvik gooide in 2016 weer alle registers open. Na even van de radar verdwenen te zijn, stond hij er weer met zijn Isle Of Real LP -die in mei dit jaar uitkwam- en maakte hij een plaat voor de compilatie van het Londense label Weekend Circuit. Ook voor zijn eigen label heeft hij de draad weer opgepikt en worden er weer volop nieuwe releases gepland.

Doka start met een soort off beat nummer waarna labelpatron Pär Grindvik het overneemt met een iets strakker nummer. In The Order staan harde en energieke elementen centraal. Even minder hard als we doorheen de helft van de track zijn, waarna de climax dromerige soundscapes op ons afvuurt.

Onze Belgische trots Phara stuwt het tempo nog maar eens naar omhoog. Gazelle gaat hard, is gevuld met pit en laat ons zes minuten lang genieten. Techno as it should be. Wij vinden dit eigenlijk het beste nummer van de EP, maar niet tegen de Pär zeggen hé.

Sinfol en Octual, twee Nederlandse producers, ronden de EP af met hun Signals. Een nummer dat het vooral van de vocals moet hebben. De harde techno beats zijn hier best ver te zoeken, maar een rustigere techno track als deze weet ons ook wel te smaken.

Het kwartet brengt muziek uit die de sound van het label perfect weerspiegelt. Met een stevige lading pittige techno en een goede rand down tempo, is de release er gegarandeerd een om in je collectie te hebben.

Tracklist

A1 – Doka ­- Hidden
A2 – Pär Grindvik ­- The Order
B1 ­- Phara ­- Gazelle
B2 ­- Sinfol & Octual – Signals