Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Par Grindvik

09/08/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Nihad Tule & Pär Grindvik - Landmarks EP

Pär Grindvik gaat al een zeer lange tijd mee in de techno scene, en bleef z’n stijl ook trouw toen dat even helemaal niet zo’n goed idee leek. Ook dezer dagen is er eigenlijk niet zo heel veel veranderd bij hem: slim geprogrammeerde en spijkerharde beats met een laagje emotie eroverheen. Zo’n beetje het soort muziek waar jonge(re) veulens als Rødhäd tegenwoordig de mosterd halen. En dus weet je ook meteen wat je mag verwachten op deze nieuwe EP: potige ritmes met een tikkeltje bevreemdend zwevende sounds erdoorheen geweven. Oh ironie, één van de tracks heet Tradition.

De andere track Rested klinkt dan weer een beetje als een wandeling door een donker bos. Niet bepaald de Tomorrowland versie, maar meer eentje waar er toch wat vreemd volk rondspookt. Kan ons persoonlijk iets minder bekoren dan de vorige track, maar hey.

Deze release is een soort timesharing project met Zweedse kompaan Nihad Tule. Beide heren vullen elkaar zo goed aan op muzikaal gebied dat je best even kijkt naar de titels om te weten wie wat gebrouwen heeft. De Sloboda-boss maakt hier wel de uitschieter wat ons betreft: Bleed is een duister, smerig stukje luistertechno dat vooral in de early hours het geluidssysteem al eens deftig kan laten ratelen. Je hebt constant het gevoel dat alles gaat ontsporen maar toch blijft alles netjes binnen de maat hangen. Slim.

Kuortane tenslotte is meer rechttoe rechtaan en de pompende beats worden gestoffeerd met een oersimpele melodie. Sfeerbeheer, quoi. Vreemd genoeg zit het sterkste van de track in de lange intermezzo waar de beat wordt weggelaten. We zitten dan al dik over de vijf minuutjes maar het is het wachten meer dan waard.

Maar er is toch een vijfde track? Ja en nee, het riedeltje Islingh is een ambient-soundscape vullertje dat we gewoon met de mantel der liefde bedekken. Waarschijnlijk was er nog een gaatje te vullen op de vinyl. De EP komt uit op 30 augustus op Pärs eigen Stockholm LTD label.

Just a few more weeks before the release of Nihad Tule & Par Grindvik "Landmarks" ?

Posted by Grindvik on Wednesday, August 3, 2016

 

Artikel door Didier Beydts.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête