Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Knotweed Records

25/07/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Knotweed Records - Tales from the Dark Side Volume II

Philippe Petit is een in Brussel opgegroeide technoproducer die al jaren in Frankrijk woont. Hij mocht al in de meest vooraanstaande clubs optreden en liet zich ook al eens horen op het label van Len Faki. Diezelfde Len Faki nam op zijn beurt ook een nummer van Philippe Petit onder handen.

Zijn label, Knotweed, is reeds aan zijn 20ste release toe en viert dat met een various artists EP. Op de EP staan The Fallen, Julixo, Terrence Dixon en Philippe Petit zelf geboekt. The Fallen is een collaboratie tussen Plural en FBK -als dat je iets meer zou zeggen- en brengt voor de eerste keer iets uit op het label. We beginnen met een stompende kick waarbij daarna de melodieën de bovenhand nemen. Een superstoere dansvloerplaat.

Labelbaas Philippe Petit waagde zich ook aan een track. Met Exposed zet hij alvast meteen zijn stempel op de EP. Energiek, rauw en raak. Een nummer dat zo catchy is dat het de hele dag in je kop blijf hangen.

Julixo levert met zijn Own Structure een bazenplaat af. Hij is een eerder onbekende producer uit Argentinië, die vorig jaar deel uitmaakte van de compilatie van Ben Sims Machine. Met Own Structure begint hij met een harde bass met daartussen nog een trippy, melodisch deuntje om dan weer te eindigen met het hardere beukwerk. Statische lading, dat is de beste manier om deze plaat te beschrijven.Als laatste hebben we Terrence Dixon die met Odd Numbers toch een volledig andere weg inslaat. Van de grimmige techno die de eerste drie nummers domineerden naar de diepere en spacy geluiden. Een soort techno-not-techno of proto-techno, ofzoiets.

Jonas Kopp, Anthony Parasole en Len Faki toonden hun liefde voor de EP al.
 

Tracklist

A1: The Fallen - Interference
A2: Philippe Petit - Exposed
B1: Julixo - Own Structure
B2: Terrence Dixon - Odd Numbers

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête