Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Closer Charlotte de Witte

15/10/2017 / Sophie Daniels

#REVIEW: Charlotte de Witte - Closer EP [Mary Go Wild Black]

Na een zeer geslaagd festivalseizoen en een hoop internationale boekingen van India tot Chili en van Argentinië tot Turkije, is Charlotte de Witte duidelijk op weg om haar naam als Belgische technogodin extra in de verf te zetten met de langverwachte EP 'Closer'.

Met de titeltrack 'Closer' van de EP is het meteen duidelijk welke weg Charlotte de Witte wilt bewandelen. Een uptempo beat die ons vanaf de eerste seconde kan bekoren. Adembenemende vocals geven de track een extra duwtje in de absoluut juiste richting.
Met 'Now... Closer' luisteren we nog wat dichter en extra aandachtig. 'There's nothing in this world which compares to this' is helemaal niet gelogen. Een adrenaline-schijf met de nodige straight forward girlpower.
'Nothing' brengt nog wat extra bass met zich mee. De fluisterende en wegebbende vocals op de achtergrond geven de plaat een extra dimensie, waar instant je haartjes op je arm van overeind komen staan. Na het epische 'Closer' is dit toch ook echt een uitnodiging om je ontzettend hard te laten raven tot in de vroege uurtjes.
Met 'Motion' trekt ze alle registers open. Van een pompend begin tot een zweverig en duizelingwekkend midden tot een alles verpulverend einde. Met een oneindige duisternis en een stevige portie no-nonsense techno maakt Charlotte de Witte ons duidelijk dat ze niet moet onderdoen voor collega's als Oscar Mulero en Ben Klock.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête