Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Young Marco

13/01/2023 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Young Marco - What You Say?

Mmm, whatcha say? Mmm, that it's all for the best?

Mmm, whatcha say? Het was zo'n unreleased track dat onmiddellijk de aandacht kreeg van luisteraars en bijgevolg snel zijn weg maakte naar een hoop Raad De Plaat-groepen, subreddits en SoundCloud-rips. De sample komt uit 'Hide and Seek' van Imogen Heap, een vocal die waarschijnlijk beter bekend is door 'Whatcha Say', het debuutnummer van Jason Derulo.

Het nummer is bekend geworden als afsluiter van Young Marco's prachtige Boiler Room op Dekmantel 2022. Sindsdien was het raden of de track ooit uitgebracht zou worden, tot hij een paar weken geleden het heuglijke nieuws deelde op zijn Instagram.

Het is een ideale closing track: een catchy vocal, torenhoog energieniveau en het laat je achter met het gevoel dat je de wereld aan kan. Maar genoeg gezeverd, geniet er vooral van en maak je klaar om deze track dit jaar op praktisch elk festival door de speakers te horen blazen. 'What You Say' wordt ongetwijfeld de 'Looking At Your Pager' van 2023.

Tracklist

  1. What You Say? (Extended)
Kopfoto: © Young Marco

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête