Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van TIEFBASSKOMMANDO, gemaakt door Franky Friday

08/09/2023 / Pieter-Jan Nerinckx

#trackvandeweek: Tiefbasskommando - Song De Wagon

De Duitse formatie releast hun vierde album 'RETOX' waarin hiphop en rave een mooie symbiose vormen

In België nog een onbekend fenomeen, maar in Duitsland worden ze in de underground scene al enkele jaren als het neusje van de zalm beschouwd. MCK, Double G, Eis Berg, Don Juan, Shoki en beatmaker Retado vormen samen de legendarische hiphopformatie Tiefbasskommando. Hun stijl kenmerkt zich door harde rap en stevige ravemuziek die de controverse niet uit de weg gaat. 

De vijf neuzen die op de cover naast albumtitel 'Retox' prijken, spreken voor zich: dit album gaat over drugs. Ook in Song De Wagon lijkt dit thema prominent aanwezig, maar niet op de manier waarop je zou verwachten. 

Met deze track kaarten ze ook de problematische kant van druggebruik op een zeer expliciete manier aan. MCK en Eis Berg rappen over de constante zoektocht naar een high, is het niet door pillen dan wel door ketamine of speed, of alles door elkaar. Deze humoristisch gerapte harde lijnen tekst worden begeleid door haastige ravemuziek, die de track ongetwijfeld clubwaardig maakt. 

Tracklist

 1. ROCKSTAR ENERGIE
 2. DESHALB
 3. NA KLAR! 
 4. LANDLORD
 5. SONG DE WAGON
 6. EHRLICH MOTHERFUCKERS
 7. AUA!
 8. NIEMALS BLECHEN
 9. WIE EIN BULLE
 10. KOKIKOKI⠀
 11. AAA⠀
 12. $HOKI
 13. RABENVATER⠀
 14. 18 UHR TREFFEN
Kopfoto: © Franky Friday

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête