Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dan Sesko

23/02/2024 / Evelyne Vanherf

#trackvandeweek: Dan Sesko - Solar Ray

Stuwende percussie met aangrijpende synthlijnen.

Dan Sesko is een opwindende nieuwe technokunstenaar die onlangs zijn debuut-EP uitbracht via Barbuto's platenlabel Mavic Music. Afkomstig uit Odense in Denemarken, combineert hij stuwende percussie met aangrijpende synthlijnen om nummers te creëren die doen denken aan andere producers zoals deze legende Julian Jeweil. Wedden dat je zijn plaatje hieronder wel zal herkennen? 

Dan Sesko 

Dan Sesko, een veelbelovend nieuw talent en producer, heeft zijn eerste officiële release klaar. Hij voelde zich altijd sterker aangetrokken tot de meer energieke elektronische genres, waarbij techno voor hem de perfecte combinatie is van energie, groove en verhalen vertellen. Zijn stijl kan het best worden omschreven als energiek, melodieus en krachtig.

Hij maakte al een aantal jaren deel uit van een muziekgemeenschap genaamd Finish More Music en kwam daardoor via die gemeenschap in contact met Barbuto en zijn label. Hij stuurde Barbuto een paar demo's, en van het ene kwam het andere.

Mavic Music

Mavic Music, samengesteld door Barbuto, richt zich op groove-heavy techno. Het label heeft een missie om singles uit te brengen van opkomende toekomstige sterren van het internationale technopodium, naast al ervaren producers.

De nieuwe release van Mavic Music is een EP met twee nummers van Dan Sesko. Het is Sesko zijn allereerste officiële release, en het toont zijn boeiende stijl. Solar Ray opent de release met zijn rollende baslijn, dreunende kickdrum en dreunende hi-hats die een raamwerk vormen voor de verwrongen euforie van de meeslepende leadsynth. Finally verhoogt de intensiteit met zijn pulserende baslijn en snelle percussie, die een basis vormen voor de acid-lijn en dramatische uitbarstingen van de leadsynth.

Tracklist

  1. Solar Ray 
  2. Finally
Kopfoto: ©

Dan Sesko