Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
MCR-T & horsegiirL

21/03/2022 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: MCR-T & horsegiirL - My Little White Pony

Ontdek de wondere wereld van het eigenwijze tienerveulen Stella en haar boer, MCR-T.

'My Little White Pony' is de titeltrack van Farm Fantasies, de nieuwe EP van MCR-T en horsegiirL. De track was voor het eerst te horen op het einde van de HÖR-set van MCR-T en DJ Gigola en werd enkele weken geleden uitgebracht op Live From Earth - het label dat we onlangs nog uitlichtten in labels on the block. Het nummer combineert MCR-T's dreunende bassen met de zijdezachte stem van Stella en wordt vergezeld van een excentrieke muziekvideo. De video vertelt het verhaal van Stella's verjaardagsfeestje op de boerderij samen met zwangere Ashley, goth Dancing Dave, prinses Brigitte en boer MCR-T.

De EP speelt zich af in de leefwereld van boer MCR-T en horsegiirL Stella, een tienerveulen dat geniet van haar onbezorgde leven, zingend en muziek makend in de stal. Hun tracks zijn geïnspireerd door Eurodance uit de jaren '90, denk maar aan bv. 2 Unlimited of Haddaway, gemengd met genres als hyperpop en oldschool happy hardcore.

De onderliggende boodschap van de EP wordt snel duidelijk met het tweede nummer: 'My barn, my rules, my toys, my tools'. Dat is direct ook de spirit achter hun label Live From Earth: artistieke vrijheid gaat voor uniformiteit. Het laatste nummer - 'Hop Hop Hop' - maakt van een klassiek Duits kinderliedje een stampklare ravetrack. Moeilijk om niet te glimlachen als deze door je koptelefoon begint te spelen.

Tracklist

  1. My Little White Pony
  2. My Barn My Rules
  3. Hop Hop Hop
Kopfoto: © MCR-T, horsegiirL

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête