Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Dour Festival 2024, in opdracht van Dour

22/01/2024 / Julie SaudemontJulie Saudemont

50 nieuwe namen die neerstrijken op de line-up van Dour 2024

Met onder andere Justice, Skepta, Four Tet, Subtronics, Paula Temple b2b SNTS en veel meer!

Een klein tipje van de sluier: De Balzaal van Dour 2024 

Nog voor 2024 zichzelf liet onthullen, serveerde Dour Festival al een voorproefje van de line-up met namen vanuit verschillende muzikale hoeken.

Zo werden liefhebbers van de ruggengraat van het festival – De Balzaal - getipt met namen zoals: Amelie Lens, TRYM, Bicep, OGUZ én Creeds. Ook drum and bass en jungle liefhebbers kregen een vervroegd nieuwjaarscadeautje met als toevoeging een live set van Chase and Status, opzwepende jungle sound van Nia Archives en nostalgische “backpack” drum and bass van Netsky.

Artwork  van Dour Festival 2024, in opdracht van Dour
© Dour

50 nieuwe namen om je te doen dagdromen naar: 

Uitwaaien bij de windmolens, nieuwe artiesten ontdekken op de Rockamadour-stage, verdwalen tussen de verschillende ingangen van De Balzaal of effe chillen bij de Last Arena! Uit deze lading namen selecteerden we enkele must sees om het dagdromen compleet te maken! 

Foto  van Dour Festival 2024, in opdracht van Dour
©

Love Liebmann

Justice als afsluiter van Dour op de Last Arena

Electro liefhebbers schreeuwen het uit, want deze Kings van de Franse electro maken een comeback op Dour 2024 waar ze hun gloednieuw album “Hyperdrama” loslaten tijdens het slotfeest op de Last Arena.
Een niet te missen spektakel na een wachttijd van 8 jaar na hun laatste opus! 

Wie we ook opnieuw mogen verwelkomen op onze favo windmolenweide sinds 2016 is niemand minder dan Four Tet. We kennen natuurlijk allemaal het doezelige nummer “Baby” dat iedereen even doet wegdrijven in een heerlijke trance van ritmische euforie. Op 10 januari bracht hij ook zijn nieuwste release "Loved" uit. Een zacht, glinsterend stukje downtempo. Begin maar al te dromen met deze track in je oren! 

Van speed garage naar onbeperkte house klassiekers tot R&B dancehall-geïnspireerde house garage.

Een titel die ons bij het lezen alleen al een beetje duizelig maakt, maar waar we ontzettend gelukkig van worden als het gaat over niemand minder dan het dynamische trio Black Rave Culture. Bereid je voor op een enorm funky sfeer, waar genres zoals jungle, speed garage, house en baile funk ongetwijfeld de dansvloer zullen domineren. 

Iemand die absoluut een plek verdient op ons lijstje in deze categorie is degene die we al meerdere keren hebben aangeraden als een "must-see": de koningin van de house klassiekers met een aanstekelijke energie op de dansvloer, Jayda G! Tot slot voegen we nog een opmerkelijke naam toe aan ons assortiment, namelijk Jyoty. Haar veelzijdigheid in RnB-klassiekers, dancehall en baile funk zorgt ervoor dat we geen genoeg kunnen krijgen van haar Boiler Room-set, die inmiddels ontelbare keren is afgespeeld. We kijken reikhalzend uit naar het moment waarop Jyoty haar energieke garage house mixes ten gehore zal brengen op het festivalterrein van Dour!

Ten slotte sluiten we af met vrolijke eurotrance vergezeld door ghetto-house. 

Het Berlijnse collectief Live From Earth zorgt ervoor dat iedereen dit jaar La Petit Maison Dans La Prairie weet zijn. Hier kun je DJ Gigola, horsegiirL en MCR-T verwachten voor hun debuut op Dour! Ook Belgische must-see van 2022 PROMIS3 is opnieuw van de partij. 

Giddy-up voor een stevig ritje dirty tech- en ghetto house, samengevoegd met hyperpop- en trance sensaties. We waarschuwen ook voor extreem happy hardstyle en gabber vibes tijdens deze sets! 

Alle 50 namen opgelijst in een affiche

Promo  van Dour Festival 2024, in opdracht van Dour
© Dour
Kopfoto: ©

Raphaelle Trecco

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête