Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Kōma en Breaxx x Brussels Bassed w/ LMajor (UK) & Nancy June (UK), in opdracht van BREAXX en Brussels Bassed

16/05/2023 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: KŌMA - Conifurious

Een euforische house/breakbeatschijf van Brusselse bodem

KŌMA is een producer en DJ uit Brussel die we voor het eerst aan het werk zagen op een onvergetelijk feestje van Breaxx en Brussels Bassed in de Brusselse club Reset eind vorig jaar. Hij zette er een zalige set neer vol drum n bass, jungle, breakbeat en meer van dergelijk lekkers. Breaxx is niet geheel ontoevallig zijn eigen breakbeat feestconcept, eentje die je regelmatig ziet terugkomen op de kalenders van Brusselse clubs. Zo organiseren Breaxx en Brussels Bassed nu vrijdag opnieuw een feest in de C12 met op de lineup KŌMA himself, Lone live en Ensarr b2b Matho.

'Conifurious' is de tweede en mijn favoriete track van zijn nieuwe EP genaamd 'I.Y.T.'. Het is een geweldige house/breakbeatschijf met een langzame buildup naar een euforische, energieke, amen-breaky drop, een nummer dat het ongetwijfeld geweldig zou doen op de dansvloer.

De EP is voorlopig alleen te beluisteren op Bandcamp, vanaf de 19de verschijnt het ook op andere streamingplatformen. De vinyl kan je kopen via Bandcamp of in de Brusselse platenzaak Sono Ventura Records.

Tracklist

  1. It's Your Track
  2. Conifurious
  3. Fuss
Kopfoto: © BREAXX, Brussels Bassed

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête